hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS TERCİH EKRANI ÖSYM AİS: Üniversite tercihleri nereden yapılıyor? YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

    YKS TERCİH EKRANI ÖSYM AİS: Üniversite tercihleri nereden yapılıyor YKS tercihleri ne zaman bitiyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Üniversiteye yerleşecek olan binlerce aday 2024 YKS tercih kılavuzuna göre, 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlerin tercihlerini yapacaklar. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başladı. Adaylar, tercihlerini yaparken YKS tercih kılavuzunu ve YÖK Atlas tercih robotunu kullanarak üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar gibi bilgileri dikkate alarak yapacak. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS tercihleri 2024, ÖSYM tarafından belirlenen tarihin gelmesiyle gündemdeki yerini aldı. YKS'de sonuçların açıklanmasının ardından tercih heyecanı başladı. Üniversite tercihlerini yapacak olan adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza yoğun ilgi gösteriyorlar. TYT, AYT ve YDT puanlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşmek isteyen adaylar, hedefledikleri üniversitelerin taban puanlarını, başarı sıralamalarını ve kontenjanlarını incelemeye koyuldu. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

    YKS TERCİHLERİ BAŞLADI

    İyi bir üniversiteye yerleşmek isteyen yüz binlerce aday, YKS tercihleri 2024 başladı mı, saat kaçta başlıyor sorularıyla tercih süreci hakkında bilgi ediniyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, üniversite tercih tarihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos olarak duyuruldu. 

    ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ...

    YKS TERCİH KILAVUZU 2024

    YKS TERCİHLER NEREDEN YAPILIYOR?

    ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle: Adaylar tercihlerini, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak kendileri yapacaktır.

    Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini Kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

    Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow