hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Zelenski'den ''NÜKLEER SAVAŞ'' uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    BM Genel Kurulu'nda öne çıkan konuşmalardan biri de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye ait. Zelenski, "Putin enerji altyapımıza saldırıyor" diyerek, nükleer silahların Ukrayna'da kullanılacağına dair endişesini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "PUTİN UKRAYNALILARI KARANLIKTA BIRAKMAK İSTİYOR"

    Zelenski: "Rusya, halkımızın direnişini savaş alanında yenemediği için Putin, Ukrayna ruhunu kırmanın başka yollarını arıyor. Yöntemlerinden biri enerji altyapımızı hedef alıyor ve bunlar santrallerimize ve tüm enerji şebekesine yönelik kasıtlı saldırılar." şeklinde konuştu.

    Video Haber | Zelenskiden NÜKLEER SAVAŞ uyarısı

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler'e hitabında, Rusya'nın ülkesinin altyapısını hedef aldığını söyledi. Rusya'nın ülkedeki nükleer tesisleri vurmayı planladığını iddia etti ve Genel Kurul'a seslendi;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün itibariyle Rusya, tüm termik santrallerimizi ve hidroelektrik kapasitemizin büyük bir kısmını yok etti. Putin, milyonlarca Ukraynalıya, sıradan ailelere, kadınlara, çocuklara işkence etmeyi umarak kışa böyle hazırlanıyor. Putin, onları bu kış karanlıkta ve soğukta bırakmak istiyor."

    ZELENSKİ BM GENEL KURULU'NDA DÜNYAYA SESLENDİ

    Savaşın başından bu yana nükleer altyapıları ele geçirme planı her iki taraf için de sürüyor. Rusya, savaşın başında Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ni ele geçirmiş, Ukrayna ise geri almıştı.

    Video Haber | Zelenskiden NÜKLEER SAVAŞ uyarısı

    Kiev, şimdi ilk kez Rusya topraklarındaki Kursk bölgesinde ilerleme sağlayarak cephede başarı elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow