hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Özel BM'nin 5 üyesine işaret etti: ''Çatışmalara çözüm bulamadı''

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri'nde Sosyalist Enternasyonal’in Başkanlar Toplantısı'nda konuştu. Özel, "Geçen yüzyıldaki bir savaşın 5 galip ülkesinin bu yüzyılın sorunlarına çözüm üretmede tek yetkili olmasını ve veto hakkı gibi anlamsız ve çağdışı bir hakkı hala kullanıyor ve sakınıyor olmalarını doğru bulmuyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel, BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştiremediğini, küresel gelir dağılımında iyileşme sağlayamadığını ve Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çatışmalara çözüm bulamadığını vurguladı.

    İsrail’in Filistin’e yaklaşık bir yıldır devam eden saldırılarına dikkat çeken Özel, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin yetkilerine işaret etti;

    Özgür Özel BMnin 5 üyesine işaret etti: Çatışmalara çözüm bulamadı

    Özel: "Geçen yüzyıldaki bir savaşın 5 galip ülkesinin bu yüzyılın sorunlarına çözüm üretmede tek yetkili olmasını ve veto hakkı gibi anlamsız ve çağdışı bir hakkı hala kullanıyor ve sakınıyor olmalarını doğru bulmuyoruz." dedi.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir sonraki toplantının Ramallah'ta yapılması gerektiğini de önerdi. Özel: "BM’nin daha etkin, demokratik ve adil bir yapıya kavuşturulması gerektiği artık bir zorunluluk haline geldi." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel, Batı Şeria’daki protestolar sırasında Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygü’nün İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü de hatırlattı.
    "ABD yönetimi, İsrail karşısında kendi vatandaşının hakkını dahi koruyamamıştır. Çağrımız, bu pasif tavrı ve bahane üretmeleri bırakmaları ve Ayşenur’a karşı sorumluluklarını yerine getirmeleridir." dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow