hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Bu kez hedef Sudan: Suikast girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sudan ordusunun başındaki General Abdulfettah el-Burhan, askeri öğrencilerin mezuniyet törenine katıldığı sırada İHA saldırısına uğradı. Saldırıdan el-Burhan kurtulurken, 5 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SUDAN'DA SUİKAST GİRİŞİMİ KAMERADA

    Suikast ve suikast girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez hedefte Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan vardı. Bölgede yaşanan kaos kameralara işte böyle yansıdı.

    Video Haber | Bu kez hedef Sudan: Suikast girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor

    Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı olan Abdulfettah el-Burhan, kente askeri öğrencilerin mezuniyet törenine katılmak için gitmişti. Ordu komutanıyla görüştüğü sırada İHA saldırısının hedefi oldu.

    Video Haber | Bu kez hedef Sudan: Suikast girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Burhan saldırıdan kurtuldu. Ama suikast girişiminde hayatını kaybedenler oldu. Sudan ordusundan yapılan yazılı açıklamada "Askeri, hava ve deniz kuvvetlerimizin mezuniyet törenini hedef alan iki düşman İHA'sını düşürdü." denildi.

    ORDUNUN BİR NUMARALI İSMİ SALDIRIDAN KURTULDU

    Saldırının ardından gözler, ordunun yerel savaştaki rakibi Hızlı Destek Güçleri'ne çevrildi. Ancak saldırının sorumluluğunu üstlenen çıkmadı.

    Dikkati çeken bir diğer husus ise, saldırının gerçekleştiği gün oldu. Çünkü orduya bağlı Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ağustos ayında İsviçre'de yapılacak görüşmeler için yaptığı daveti şartlı olarak kabul etmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

    Sudan, ordu ile güçlü bir paramiliter grup olan Hızlı Destek Güçleri arasında bir yılı aşkındır süren iç savaşla parçalanmış durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow