hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osman Öcalan: Türkiye'de siyaset yapmak isterim

    Osman Öcalan: Türkiyede siyaset yapmak isterim
    expand

    Bir dönem PKK'nın önde gelen isimleri arasında yer alırken görüş ayrılığı nedeniyle ayrılan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye'de siyaset yapmayı arzu ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Köyü'nde 1958 yılında 7 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen ve 20 yaşında katıldığı PKK'da "Ferhat" kod adı ile 26 yıl aktif olarak yer alan, 1986'da örgütün lider kadrosuna giren Osman Öcalan, silahlı mücadele döneminin sona erdiğini, siyaset zemininde mücadele verilmesini istedi.

    Bunun ardından örgütün diğer önemli isimlerinden Nizamettin Taş ile birlikte ayrılarak 1 Haziran 2004 tarihinde ayrıldı ve Yurtsever Demokrat Parti'yi (PWD) kurdu. Osman Öcalan, daha sonra bu örgütten de ayrıldı.

    Televizyona konuk oldu

    Osman Öcalan, Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne yakın Rudaw TV'de yayınlanan konuk olduğu "Gulistan" programı önceki akşam yayınlandı.

    Programda, Osman Öcalan'ın Kuzey Irak'taki sivil yaşamı ile ilgili görüntüler ekrana getirildi.

    Türkiye'de sürdürülen çözüm sürecinin doğru ve yerinde olduğunu, başarı şansının yüksek olduğunu ifade ederken, halkın PKK yerine Öcalan'ı esas aldığını, Kürtler'in yıllarca inkar edildiğini, bunun Türkiye'de yaşayan her kesime zarar verdiğini, siyasi mücadeleye ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

    45 dakika süren programda günlük yaşamından kesitler de ekrana getirilen, tenis oynarken, bir inşaatı kontrol ederken, çocukları ile ilgilenirken ekrana getirilen Osman Öcalan, geçmişte sorunun siyasi çözümünü önerdiği için öldürülmek istendiğini, dağdaki silahlı grupların topluma uyum sorunu ile karşılaşabileceğini öne sürdü.

    Osman Öcalan, Türkiye'de siyaset yapmayı arzu ettiğini, ancak tek lidere dayanan partinin otorite anlamına geldiğini ve demokratik bir yapıda olamayacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow