hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mekke'de bin hacı hayatını kaybetti

    KAYNAKAFP

    Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar, hac ibadeti için Mekke'de bulunan hacı adaylarının hayatını kaybetmesine neden oluyor. Yapılan son açıklamaya göre, Mekke'de sıcaklığın 52 dereceye dayanmasıyla 10 ülkeden binden fazla hacı adayı hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mekke'de sıcaklıklar 52 dereceye dayanmasıyla hacı adayları arasında can kayıpları her geçen gün artıyor. Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar, hac ibadeti için Mekke'de bulunan hacı adaylarının hayatını kaybetmesine neden oluyor. AFP'nin haberine göre; hac ziyareti için 5 gündür Mekke'de bulunanlar arasında hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'i aştı. Rakamlara resmi açıklamalar yoluyla ya da diplomatların açıklamalarından ulaşıldığı bildirildi. Verilen bilgiye göre, ölümlerin büyük kısmı sıcak çarpması sonucu gerçekleşti.

    Mekkede bin hacı hayatını kaybetti

    Haberdeki bilgilere göre, kavurucu sıcaklar sebebiyle hac ibadeti sırasında en az 600 Mısırlı hayatını kaybetti. Malezya, Pakistan, Hindistan, Ürdün, Endonezya, İran, Senegal, Tunus ve Irak tarafından da çok sayıda hacı adayının aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

    Mekkede bin hacı hayatını kaybetti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkililer, çok sayıda hacı adayının ise kayıp olduğunu dile getirdi. Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezi, bu hafta başında Mekke'deki Ulu Cami'de en yüksek sıcaklığın 51,8 santigrat derece ölçüldüğünü bildirmişti.

    Mekkede bin hacı hayatını kaybetti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow