hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yarın. Seçimde en yüksek oyu alan Türk kökenli reformist aday Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar aday Said Celili yarışacak. Pezeşkiyan, ülkedeki etnik ve mezhebi ayrımcılık ile zorunlu başörtüsü konusuna çözüm vaatleriyle öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İç anlaşmazlıkları elimden geldiğince çözeceğime söz veriyorum. Ülkeyi birlik ve beraberlikle yönetebiliriz.”

    İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor. Türk kökenli reformist aday Mesud Pezeşkiyan son mitingini yaptı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Toplumun durumunu, sokaklarda hayatı yolunda gitmediği için bize ağlayan bir genci görme noktasına kim getirdi? Biz suçluyuz, ülkeyi yönetenler hesap vermeli.”
    Pezeşkiyan halka daha fazla özgürlük verilmesini ve kadınlara yönelik baskının azalmasını savunuyor.

    İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor

    Reformist adayı destekleyen çok sayıda İranlı, miting alanını hınca hınç doldurdu. Bayrakları sallayıp, marşlara eşlik etti.

    Muhafazakar aday Said Celili de son mitingini yaptı. ABD'ye ve 2015 nükleer anlaşmasına karşı sert duruşuyla bilinen Celili, Amerikan yaptırımlarına gönderme yaparak "dış baskılara" karşı duracağını söyledi.

    İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor

    “Milletin çıkarlarını güçlü bir şekilde savunacağız hem iç yolsuzluklara hem de dış baskılara karşı duracağız. Milletimizin gücünün kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.”

    Helikopter kazasında ölen eski Cumhurbaşkanı Reisi'nin izinden gideceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow