Gay imam: Eşcinsel dostu camiler açılmalı
Avustralya ilk eşcinsel evliliği kutluyor. Ancak ülkedeki LGBTİ Müslümanlar için durum henüz değişmiş değil.
Avustralya’da Sydney ve Melbourne olmak üzere büyük kentlerde yapılan görkemli kutlamalarla bugün ilk eşcinsel evlilik gerçekleşti. Gay çiftin evlilikleri kutlanırken, ülkede yaşayan Müslüman LGBTİ’ler için ise durum pek iç açıcı değil.
Eşcinsel olduğunu açıklayan imam Nur Warsame, ABC News’e yaptığı açıklamada Müslüman LGBTİ’lerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. İmam Nur “eşcinsellere hem güvenli bir ev hem de danışmanlık yapacak bir caminin açılmasını umut ettiğini” söyledi.
Avustralya’da geçtiğimiz sene Kasım ayında yapılan referandumda yüzde 61.6’lık kesim ‘evet’ oyu kullandı ve ülkede eşcinsel evlililiği yasal hale geldi. Başbakan Malcolm Turnbull referandumun ardından yaptığı açıklamada “Milyonlarca Avustralyalı sesini duyurdu ve eşcinsel evliliklerin yasal hale gelmesinden yana olduklarını gösterdi” açıklaması yapmıştı.
Hindistan eşcinsel ilişkiyi yasaklayan yasayı gözden geçirecek
Nur Warsame, Müslüman LGBTİ’lerin destek hizmetleri almakta zorlandıklarını ya da kendilerini güvende hissedecekleri alan bulamadıklarını söyledi. Warsame’ye göre bu durum, Müslüman LGBTİ’ler arasında bir ‘çaresizlik’ yaratıyor. İmam Nur, aynı zamanda Melbourne’un en büyük camilerinden birisinde imamlık görevini yürütüyordu. Ancak 2010’da gay olduğunu açıklayınca hafız olmasına rağmen diğer din adamlarıyla bağları koptu ve cemaatten dışlandı. O zamandan beri ölüm tehditleri almasına rağmen Müslüman LGBTİ’lerin sesi olmaya çalışıyor.
'İlk trans güzel'den Meral Akşener’e LGBTİ sorusu
“Düşünsene senin bir gay olarak öldürülmeyi hak ettiğini düşünen bir ideoloji ile savaşıyorsun” diyen Nur Warsame gününün büyük bir bölümünü ailesinden ve çevresinden şiddet gören genç Müslüman LGBTİ’lere yardımcı olmakla geçiriyor.
Warsame “Şu anda gençlerimiz için en önemli ihtiyaç uygun güvenli bir ev. Onların travmalara neden olacak ortamlardan uzaklaşmaları gerekiyor. Tek yataklı odamda yedi kişi kalıyorduk. Çünkü o gençler öldürülmek yada kaçmak arasında bir tercih yapmak durumunda kaldılar” diyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD’nin Suriye politikası yeni yönetimle değişir mi? Blinken’dan Trump vurgusu…
Rusya endişesi geri adım mı attıracak? Finlandiya, anti-personel kara mayını anlaşmasından çekilmeyi düşünüyor
El Turco'nun Bitcoin cenneti
Facebook'tan Filistin Sansürü: İçerik Etkileşimlerine Müdahale Ettiler! | Son Dakika Haberleri...
The Times: Diktatörün 'hayalet' kardeşi Mahir Esad nerede?