CIA Başkanı Burns, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

ABD Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) Başkanı William Burns, "Ukrayna'daki kazanımları Rusya'ya çok pahalıya mal oldu" diyerek Ukrayna'da son 5 ayda yaklaşık 15 bin Rus askerinin öldüğünü söyledi.
ABD Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) Başkanı William Burns, "Ukrayna'daki kazanımları Rusya'ya çok pahalıya mal oldu" dedi.
Colorado’da düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan Burns, Amerikan istihbarat servislerinin tahminlerine göre, Ukrayna'da son 5 ayda yaklaşık 15 bin Rus askerinin öldüğünü söyledi.
Burns, Ukrayna'da yaklaşık 45 bin Rus askerinin de yaralanmış olabileceğini belirtti.
CIA Başkanı'na göre Ukrayna ordusu ise savaşta Rusya'ya kıyasla daha az kayıp verdi.
Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetlerini ülkenin doğusundaki Donbas'ta yoğunlaştırdığına dikkat çeken William Burns, bunun Rus ordusunun savaşta gerekli dersleri çıkardığına işaret ettiğini savundu.
Burns, Rus ordusunun artık verdiği kayıpların da etkisiyle, Ukrayna'da belirlediği hedeflere uzun menzilli füzelerle saldırılar düzenlediğini söyledi.
'PUTİN ÇOK SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR'
Öte yandan CIA Başkanı William Burns, ellerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun kötüleştiğine dair bir istihbarat olmadığını söyledi.
Bu yıl 70 yaşına giren Putin'in kansere yakalanmış olabileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı.
Burns ise açıklamasında, "Putin çok sağlıklı görünüyor" dedi.
Daha önce ABD'nin Rusya Büyükelçisi olarak da görev yapan Burns, geçen yıl Kasım ayında Moskova'ya giderek Kremlin'i, Rusya için Ukrayna'nın işgalinin sonuçlarının ağır olacağı yolunda uyarmıştı.
Rusya 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale başlamış, ülkenişn doğusunda ve güneyinde askeri kazanımlar elde etse de başkent Kiev'i ele geçirememişti.
Kremlin'in 2014'te Kırım'da uyguladığı yöntemle Ukrayna'nın bazı topraklarını ilhaka hazırlandığını savunan ABD dün Kiev yönetimine daha fazla uzun menzilli füze göndereceğini açıklamıştı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu karar sonrası yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki stratejilerini değiştirdiklerini ve artık "sadece ülkenin doğusuna odaklanmayacaklarını" söylemişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en zengin şehirleri listesi belli oldu! Raporda Türkiye detayı: 40 bin 200 dolar milyoneri var…
Elon Musk ve Donald Trump arasında görüş ayrılığı mı? “Tarifeleri geri çekmesini istedi” iddiası…
Türk balı, dünyanın en ünlü lüks mağazasında! 150 gramı için ödenen rakam altın değerinde…
Tarife krizi: Asya ülkelerinin tepkisi ne oldu? Farklı strateji arayışları…
Oval Ofis’te “altın” dönüşüm! Trump'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti...