hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 ay sonra ilk! ABD ile Rusya arasında kritik görüşme

    15 ay sonra ilk ABD ile Rusya arasında kritik görüşme
    expand
    KAYNAK DHA

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefonda görüştü. İki ülkenin savunma bakanları en son geçtiğimiz yıl Mart ayında bir görüşme gerçekleştirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon’dan dün görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “25 Haziran günü Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefonda görüştü. Bu Bakan Austin'in Bakan Belousov ile yaptığı ilk telefon görüşmesiydi ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşı sırasında iletişim hatlarının korunmasının önemini vurguladı” ifadelerine yer verildi.

    Rusya Savunma Bakanlığı ise görüşmeye dair yaptığı açıklamada "25 Haziran 2024'te Amerikan tarafının girişimiyle Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov ile ABD Savunma Bakanı L. Austin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Savunma Bakanları, Ukrayna'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

    A.R. Belousov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Amerikan silahlarının tedarikinin devam etmesiyle bağlantılı olarak durumun daha da tırmanma tehlikesine dikkat çekti. Diğer konular da görüşüldü" ifadelerine yer verdi.

    Austin, eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile 2023 yılının Mart ayında görüşmüştü. Belousov ile olan görüşme 15 ay sonra ilk olma özelliği taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow