2017 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları devam ediyor
Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 5 Eylül'e kadar devam ediyor. Bayramın hemen sonrasında tamamlanacak işlemler için başvuru yapmak isteyenlerin bu haftayı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. 17 Ağustos 2017'de başlayan işlemlere adayların ilgisi hayli yüksek olurken, bu alımlar sonucunda 300 kişi istihdam edilecek. Adalet Bakanlığı personel alımı hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır.
Personel alımları 2017 yılında devam ediyor. İstihdam yaratmaya devam eden kurumlardan biri de Adalet Bakanlığı oldu. Adalet Bakanlığı personel alımı kapsamında 300 sözleşmeli personel istihdam edecek. Kariyerine kamuda devam etmek isteyen vatandaşlar bu personel alımı hakkında detayları araştırıyor. Özellikle başvuru şartları, hangi branşa ne kadar kişi alınacağı gibi konulara yanıt aranıyor. Eylül 2017'ye kadar devam edecek Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sürecinde göreve başlayacak kişiler zabıt katibi, mübaşir, teknisyen olarak istihdam edilecekler.
BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?
Adalet Bakanlığı personel alımı kapsamında 300 sözleşmeli personel istihdam edilecek. Başvuracak adayların en fazla merak ettiği konuların başında branş dağılımının nasıl olacağı geliyor. Yapılacak personel alımlarında 194 sözleşmeli zabıt katibi, 90 sözleşmeli mübaşir ve 16 sözleşmeli teknisyen olmak üzere toplam 300 personel istihdam edilecek.
KİMLER BAŞVURABİLECEK?
Bu personel alımında uygulamalı ve sözlü sınav Adalet komisyonlarınca yapılacak. Başvuru yapmak isteyen lisans mezunu adayların 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunu adayların KPSSP93, ortaöğretim mezunları için ise KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almaları gerekiyor.
GENEL ŞARTLAR
a) Türk vatandaşı olmak,
b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 05 Eylül 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olanlar)
c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
f) Kamu haklarından mahrum olmamak,
g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
ÖZEL ŞARTLAR
A- Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek için ;
a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)
Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.
B- Sözleşmeli mübaşir pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;
En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
C-Sözleşmeli teknisyen pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;
En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.
KILAVUZU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?