Özel'e "cunta yönetimi" tepkisi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "cunta yönetimi" sözlerine tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Halkın seçtiğine “cunta” demek, esas itibarıyla halkı “cuntacı” olarak nitelendirmektir." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan da sert tepkiler geldi.
"Halkın seçtiğine “cunta” demek, esas itibarıyla halkı “cuntacı” olarak nitelendirmektir. Milli iradeyi yok saymaktır." CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "cunta yönetimi" ifadelerine bu sözlerle tepki gösterdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz. "Bu dil demokratik siyasetin değil, vesayetçi geleneğin bugünkü dışa vurumudur. Olsa olsa içindeki “cunta” özlemini başkalarına yansıtma halidir." ifadelerini kullandı.
Yılmaz, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sorumsuz ve saldırgan siyaset tarzı, geçmişte defalarca olduğu gibi, zamanı gelince halkımızdan gerekli demokratik cevabı sandıklarda alacaktır." vurgusu da yaptı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Siyasi tarihimizde on yıllar boyunca cunta yönetimlerinin siyasi destekçisi her zaman CHP olmuştur." dedi. "Demokratik siyasi sözlükte "cunta eşittir CHP" yazar. " ifadelerini kullandı. Ve ekledi: "Girdiği her seçimi millet iradesiyle kazanmış Cumhurbaşkanımıza karşı bu ifadeleri kullanmak kötü niyetli bir siyasi cehaletten başka bir şey değildir. Tipik bir CHP geleneğidir; demokratik yollarla seçilmiş iradeye cunta derler, karanlık cunta yönetimlerine ise demokrasi diye bakarlar. Cunta destekçisi CHP geleneği bu kurultayda da "Yassıada zihniyetine biat" etmiştir."
Özel'in sözlerine bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi. Yazıcı, "CHP, suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır. Yolsuzluk iddialarına tek bir kelime etmeden seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, seçilmiş iktidarı hedef almaları bu paniğin göstergesidir." ifadelerini kullandı.
Yazıcı, "Yolsuzluk iddialarına tek bir kelime etmeden seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, seçilmiş iktidarı hedef almaları bu paniğin göstergesidir. Hakaret, iftira, tehdit içeren bu provokatif dille sorumluluktan kaçamazsınız. CHP'ye düşen bağımsız ve tarafsız yargının konuyu aydınlatmasını beklemektir. Bu tür savrulmalar CHP'yi iktidar yapmaz, millet nezdinde ancak itibarsızlaştırır" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Özel'i eleştirdi, "Adli soruşturmalar üzerinden sayın Cumhurbaşkanımıza yönelttiği çirkin ifadeler; hedef saptırma, algı oluşturma ve yargıyı baskı altına alma çabasından ibarettir. Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanına ‘cunta başkanı’ demek, demokratik meşruiyeti inkâr, milletimizin iradesine tahammülsüzlüğün itirafıdır" dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımıza “cunta başkanı” gibi ahlâk dışı ve izansız hakaretlerde bulunmaları en hafif tabiriyle siyasi ahlaksızlıktır, had bilmezliktir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı