hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Narin kadar Yasin'e de ağladık

    20.10.2024 Pazar | 14:18Son Güncelleme:

    Türkiye ekranlarının en süregelen dizisi ‘Arka Sokak’ları ilk yayınlandığı günden beri heyecanla izlerim. Dile kolay Kanal D’de yayınlanan bu polisiye dizi 18 yıldır akşam kuşağında ekranlara geliyor ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube’nin acar elemanlarının suç örgütleriyle kararlı mücadelesini anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başladığı 2006’dan bu yana ana kadroda değişiklikler oldu ama üç isim, Müdür Rıza Soylu ‘Baba’ (Zafer Ergin), Başkomiser Hüsnü Çoban (Özgür Ozan) ve Komiser Mesut Güneri (Şevket Çoruh) rollerini korudular.

    Her hafta değişik asayiş konularını işleyen bu dizi son olarak 686. bölümünde Türkiye’nin gündemine acı ve öfkeyle düşen ve 61 günden beri hala çözülemeyen minik Narin’in cinayetini işledi.

    Kadın ve çocuk cinayetlerinin bir türlü önüne geçilemediği ülkemizde 8 yaşındaki Narin’in ‘Görmemesi gereken bir şeyler gördü’ diye aile bireyleri tarafından hunharca katledilmesiyle hazin, trajik ve çok düşündürücü konuya damardan girildi.

    Kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden bu katliam, sosyal medyayı patlatırken iki ay sonra bile hala aydınlanmaması da infial yarattı.

    ‘Arka Sokak’lar dizisi unutulmaya yüz tutmuş, henüz çözülemeyen, ortaya çıkartılamayan Narin cinayetini kusursuz ve akıllı bir özgün senaryo ile gündemde tutmayı ve sorumluları uyarmayı başarmış. Sadece alkışlamak ve ‘Bravo’ demek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Arka Sokak’ asayiş ekibi, Türkiye’yi sarsan iğrenç cinayetteki gelişme sürecinde tüm aile bireylerinin ifadelerini, hatta Narin’in annesinin cankurtaran görevlilerinden kan almalarını istemesine, aralarındaki telefon konuşmalarını, olası cesedin dere yatağında güvenlik kollarınca ve köylülerce aramalarına kadar en küçük ayrıntıyı ekrana yansıtarak kanımca ülkemizin adaleti adına büyük bir iş yaptı.

    Tek değişiklik Narin yerine 8 yaşındaki Yasin’in başına gelen kanları donduran bu cinayetin çözülememesi yetkililer için bir uyarı gibiydi. Çoğu aileden, 12 kişinin hala tutuklu olduğu soruşturmada aydınlanacak ve sonuçlanacak iddianame merakla beklenirken dizide Müdür Rıza Baba’nın final sözleri bir ders, bir uyarı gibiydi:

    ‘Vatanı korumak çocukları korumaktır ve biz onları maalesef koruyamadık. Bu yaşanan cinayetler unutulur mu? Unutulmamalı.. Unutturmayın.. Unutmayacağız.. Katilin kim olduğunu bizim dışımızda herkes biliyor Narin’ler, Yasin’ler ölmesin’

    Minik Narin kadar Yasin’e de ağladık ekran başında