hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Meloni ile Musk arasındaki duygusallık derecesi

    06.10.2024 Pazar | 14:27Son Güncelleme:

    Yaz sezonu dönemi aslında kısadır ve en fazla üç aylık bir süreçtir. Yoğun bir tempoda yaşanır. İçine yıllık tatil de yerleştirilir ve heyecanlı bir maraton start alır. Sosyete eğlenir, sosyal medya patlar ve haberler, dedikodular birbirini kovalar. Meraklılara da okumak, izlemek düşer. Sonra okullar açılır ve magazin dünyası yalnızlığa itilir. Yorgun medya genelde tilki uykusuyla tetikte dinlenmeye çekilir. Ama gözü, kulağı yine de ses getirecek bir haberin peşindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Gazze ve Lübnan’a saldırması, ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimler, kronikleşmiş Rusya-Ukrayna savaşı derken New York’tan gelen bir haber sonbaharın ilk günlerinde özellikle önce İtalya ve Amerika’da sonra bütün dünyada çok anlamlı tek fotoğrafla manşetlere çıkartıldı. İtalya’nın faşist eğilimli Başbakanı Giorgia Meloni’nin bir davette yanında oturan milyarder iş insanı Elon Musk’ın gözlerine eli çenesine dayalı alenen hayranlıkla baktığı enstantane tilki uykusundaki magazincileri ayağa kaldırdı.

    BM 79. Genel Kurul toplantısına katılan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye zengin iş insanlarının üye olduğu ve Amerika’nın dünya liderlerini teşvik etmek için çalışan bir uzman grup tarafından özgürlük, demokrasi ve uluslararası hukuka saygı değerlerini savunmada öne çıkan kişilere verilen ‘Küresel Vatandaş Ödülü’ne layık görüldü ve bu ödülü Elon Musk kendisine o gece verilen resepsiyonda sundu.

    İlginç bir geceydi. Ödülü alacak Giorgia Meloni heyecanlıydı. Kendisine askeri danışman üniformalı Franco Federici eşlik ediyordu. Başbakan’ın uzun siyah elbisesiyle Ziegfeld salonuna girişi gözleri kamaştırdı. İtalya Başbakanı’nı kusursuz smokin giyen Elon Musk karşıladı ve iltifatlar peş peşe geldi. İçi dışından çok daha güzel bir hanıma ödül vermekten onur ve gurur duyduğunu itiraf etti. Meloni’nin ülkesi için yaptıklarını ve yapmakta olduklarını peş peşe sıraladı. Sonrasında ‘O harika biri, özgün, dürüst ve güvenilir’ derken Meloni’nin hassas ve minnettar bir şekilde kolunu okşadığını hissetti. Aynı anda ikisinin gözleri birbirini yakaladı. Uyanık medya bunu bir ‘Feeling’ (Duygusallık) olarak algıladı. Yemekte Meloni sürekli Elon Musk’a hayranlıkla baktı. Gözler birbirinden kaçırılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaz sezonu sonrası miskinleşen sosyal medya birden uyandı. Yeni bir aşk mı doğuyordu? İlk tepki Elon Musk’tan geldi. Hesabından ‘Masada annem Maye de vardı. Başbakan ile aramda romantik bir ilişki yok’ değerlendirmesinde bulundu.

    Geçen Aralık ayında Meloni ve Musk Roma’da bir siyası seminerde tanışmışlar ve yine birbirlerine övgüler yağdırmışlardı. Hatırlanacağı gibi Giorgia Meloni kızı Ginevra’nın babası olan hayat arkadaşı gazeteci Andrea Giambruno ile iki yıl önce yollarını ayırmıştı.

    Giorgia Meloni ile Elon Musk arasındaki gelişme kimine göre bir aşkın başlangıcı, kimine göre ise sadece bir duygusallık. Ama bunun derecesini sadece kendileri biliyordur elbette.