Vodafone'dan "Şiddete Karşı #BENVARIM" Kampanyası
Vodafone, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için yeni bir iletişim kampanyası başlattı. “Şiddete karşı #BenVarım de, acılar maskelenmesin” mesajının verildiği kampanyada Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı’nın geliştirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasıyla şiddetin karşısında, kadınların yanında durduğunu hatırlatıyor.
Diğer yandan, bugüne kadar 331 bini aşkın kadına ulaşan Kırmızı Işık uygulamasına görme engelli bireylere yönelik sesli ekran okuyucusu özelliği ve mülteci kadınlar için Arapça dil seçeneği eklendi. Uygulama, şiddete karşı neler yapılabileceğini açıklayan bilgilendirme metinleriyle de kadınlara destek oluyor.
13 Temmuz 2020 – Amaç odaklı bir şirket olma hedefiyle faaliyet gösteren Vodafone, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için yeni bir iletişim kampanyası başlattı. “Şiddete karşı #BenVarım de, acılar maskelenmesin” mesajının verildiği kampanyada Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı’nın geliştirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasıyla şiddetin karşısında, kadınların yanında durduğunu hatırlatıyor. Temmuz başı itibarıyla tüm kanallardan kamuoyuna duyurulan kampanyayla, insanların kadına şiddete karşı #BenVarım demesi hedefleniyor. Kampanyanın destekçilerinden ünlü oyuncu Doğa Rutkay da kampanyaya sesiyle hayat veriyor.
Vodafone’un yeni kampanyası, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Doğa Rutkay’ın katılımıyla düzenlenen online toplantıda tanıtıldı. Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun olduğunu belirten Hasan Süel, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, şirketimizin ekonomi ve toplum içinde üstlendiği role geniş bir perspektiften bakıyoruz. Yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesi, bir amaca dokunması gerektiğine inanıyoruz. Tüm dünyada ‘amaç odaklı bir şirket olma’ hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatına dokunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak için bir iletişim kampanyası başlattık. Salgın döneminde ne yazık ki Türkiye’de de kadına şiddet vakalarının arttığını gördük.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, Kovid-19’a karşı yapılan ‘evde kal’ çağrıları sonucu asayiş olaylarında %14,5’lik azalma yaşanırken, aile içi şiddet %38,2 artış gösterdi. Araştırmalar, karantina nedeniyle aile içi şiddet oranlarının bazı ülkelerde %25’in üzerinde arttığını gösteriyor. Kadınlar gördüğü şiddeti ve acılarını maskeliyor. Biz de kampanyamızla insanları kadına şiddete karşı #BenVarım demeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte #BenVarım dedikçe acılar maskelenmeyecek. Bu çağrımızı ‘Kırmızı Işık’ uygulamamızla destekleyerek, şiddetin karşısında, kadınların yanında duran bir marka olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Vodafone olarak, teknolojinin gücünü kullanarak, kadınların desteklenmesine yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.”
Doğa Rutkay ise şöyle konuştu:
“Kadına yönelik şiddet, tüm dünyanın ortak sorunu. Bu toplumsal sorunla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Vodafone’un kadına şiddetle mücadelenin önemini vurgulayan kampanyasında yer almaktan büyük mutluluk duydum. Herkesten ricam, kampanyaya destek vermeleri ve #BenVarım etiketiyle paylaşım yapmaları. Sesimiz ne kadar yükselir, sayımız ne kadar artarsa, kadına yönelik şiddetle mücadelede o kadar güçleniriz. Bu mücadelede el ele, yürek yüreğe, kol kola olmalıyız.”
“Kırmızı Işık” yenilendi
Türkiye Vodafone Vakfı’nın kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda onları bilgilendirmek amacıyla 6 yıl önce hizmete sunduğu “Kırmızı Işık” uygulaması yenilendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen ve bugüne kadar 331 binin üzerinde indirilen uygulamanın tüm fonksiyonlarına iOS kullanıcıları için Voice Over, Android kullanıcıları için Talk Back erişilebilirlik seçeneği eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen öge okunarak görme engelli kadınlara sesli geribildirim sağlanabilecek.
Diğer yandan, uygulamanın tamamında aktif hale getirilen Arapça dil seçeneğiyle mülteci kadınların da uygulamadan faydalanması mümkün olacak. “Kırmızı Işık” ayrıca, şiddet türlerine ilişkin farkındalık yaratan ve salgın döneminde kadınların şiddete maruz kaldıklarında neler yapabileceğini açıklayan bilgilendirme metinleriyle de kadınlara destek oluyor.
Acil numaralar tek tuşla aranabiliyor
“Kırmızı Işık” uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda, kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor. Acildurumlarda ulaşılması istenen 3 kişi tek tuşla kaydedilebiliyor. Salla-Uyar özelliğiyle telefonun sallanması ile kayıtlı kişilere mesaj ve konum bilgisi “Acil SMS” olarak gönderiliyor. Uygulamayla, Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acil numaraları tek tuşla aranabiliyor. Ayrıca, en yakın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nin adresleri ve telefonları harita üzerinden bulunabiliyor.
Kadınlar, şiddete maruz kalındığında neler yapılabileceği ile ilgili bilgilere de erişebiliyor. Uygulamaya geçen yıl eklenen “Yol Arkadaşım” özelliğiyle ise kullanıcılar bulundukları lokasyondan harita üzerinden paylaşım yaparak kendilerini güvensiz hissedecekleri bir yolculukta ya da durumda uygulama üzerinden konum paylaşımı yaptıkları kişinin anbean onların hangi noktada olduklarını takip etmelerini sağlayabiliyor. Paylaştıkları rotadan çıkarlarsa, takipçilerine SMS bildirimi gidiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kayseri'den Gaziantep'e Türkiye'nin Lezzet Rotaları... Bu Lezzetler Damak Çatlatıyor: Baklava, Urfa kebabı, Mantı, Çiğ köfte daha neler neler...
ZEYTİN YAPRAĞI MUCİZESİ! Doğal ilaç çıktı... Faydalarına inanmayacaksınız
ŞİFA NİYETİNE TÜKETİYORLAR! İstanbul'dan Gaziantep'e yemeye gelen var... Havalar soğudu, talep arttı! İŞTE O LEZZET
ADETA ENERJİ DEPOSU! Bunu yiyen asla üşümüyor... Ordu'nun tescilli lezzetine yoğun ilgi var
100'den geriye doğru sıfıra kadar 7'şer 7'şer sayın! Sayım için geçerli süre 25 saniyeden uzunsa dikkat! Denge, refleks, cilt ve zihinsel hız testi ile biyolojik yaşını öğren