Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking neden öldü, hastalığı neydi?
İngiliz fizikçi, kozmolog, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking arama motoru Google tarafından doodle oldu. Bu gelişme sonrası "Stephen Hawking hayatıyla ilgili detaylar araştırılmaya başladı. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking neden öldü, hastalığı neydi? İşte detaylar..
Stephen Hawking, Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilmektedir. Stephen Hawking bugün Google tarafından doodle olmasıyla birlikte hayatı hakkında detaylar araştırılmaya başladı. Google, bu Doodle için Stephen Hawking'in kendi sesini kullandı. Yaklaşık 2.5 dakika süren videoda Hawking'in çalışmalarına yer verildi.
STEPHEN HAWKİNG KİMDİR?
Hawking 8 Ocak 1942 yılında İngiltere’de dünya ya gelmiştir. 8 yaşında St. Albans okuluna başladı. Mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi Koleji’nde eğitim hayatına devam etti. Hawking’in asıl ilgi alanı matematik olmasına rağmen Oxford’da Fizik eğitimi almıştır çünkü o dönemde okulda matematik eğitimi yoktu. Doğa bilimlerinde birinci sınıf ödül madalyasına layık görüldü. . Daha sonra Cambridge de eğitim hayatına kozmoloji üzerine çalışmalar yaparak devam etti. 1973 Yılında Gök Bilim Enstitüsü’nden ayrılarak Matematik Enstitüsüne devam etti. 1979’dan sonra Lucasian matematik profesörü oldu, aynı profesörlük Isaac Newton’a da verilmişti.
Hawking astronomi üzerine çok önemli çalışmalar yaptı. Evrenin temel prensipleri üzerine araştırmalar yatı. Uzay ve zamanı kapsayan genel görelik kuramının Big Bang ile başlayıp Kara Delik ile sonlandığını kanıtladı. Bu çalışma dönemim en önemli buluşlarından biriydi. Hawking bu çalışmayla birlikte kara deliklerin tamamen kara olmadıklarını radyasyon yayarak buharlaşıp görünmez olduklarını kanıtlamış oldu. Kanıtladığı bir diğer sonuç da evrenin bir sonu olduğudur.
STEPHEN HAWKİNG'İN HASTALIĞI
Stephen Hawking 21 yaşındayken tedavisi bulunmayan ALS hastalığına yakalandı. Doktorlar sadece 2 sene yaşayabileceğini söylemesine rağmen o ölüme meydan okumuştur. Bu hastalık Hawking’i genç yaşta tekerlekli sandalyeye mahkûm bıraktı. Zamanla ilerleyen hastalığı bilim adamının konuşmasına da engel oldu. Günümüzde sesini kullanamayan Hawking kendisi için özel tasarlanmış tekerlekli sandalyesinin yazıları sese dönüştürebilmesi özelliğini kullanarak iletişim kurmaktadır.
STEPHEN HAWKİNG ESERLERİ
George ve Kırılamayan Şifre, Benim Kısa Tarihim, Zamanın Kısa Tarihi, Zamanın ve Uzayın Doğası, Evrene Açılan Gizli Anahtar, Zamanın Resimli Kısa Tarihi, Kara Delikler ve Bebek evren ve Büyük Tasarım gibi daha sayılabilecek 40’ın üzerinde eserleri mevcuttur. Ve bu eserler birden çok dile çevrilmiştir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hiç Bu Şekilde Tatmadınız: Bal Kabaklı Kahve Denediniz Mi? Soğuk Kışın Aylarında Farklı Bir Lezzet Keşfedin!
Yoğurdun içine ekleyin etkisi müthiş! Kan şekerini dengeliyor, sindirimi düzenliyor
Arıların ürettiği bal mumu şifa dağıtıyor! Cilt bakımı, solunum yolu rahatsızlıkları, enfeksiyonlar... Etkilerini duyunca şaşıracaksınız! Kilosu 2 bin lira
Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6! İşte sabah, öğle, akşam egzersizlerinin vücuda etkileri
Doğal ilaç olarak biliniyor ama... 'Acı biber ve zerdeçal' gerçekten faydalı mı? Baharatların sağlığa etkileri araştırıldı! İşte sonuç