SAT Komandosu Nasıl Olunur? SAT Komandosu Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? SAT Komandosu Olma Şartları Nelerdir?
SAT komandosu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üstün yetenekteki askerlerden oluşan özel bir grubudur. SAT komandosu olmak isteyen kişiler tarafından SAT komandosu olma şartları merak edilmektedir. SAT komandosu olmanın şartları zor olsa da alınacak bazı eğitimler ile SAT komandosu olabilmek mümkün olmaktadır. İşte SAT komandosu olmak için gerekenler...
Sat Komandosu Nasıl Olunur?
SAT komandosunun açılımı Su Altı Taarruz Komutanlığı’dır. SAT komandoları Türk Deniz Kuvvetlerinde görev yapan subay ve astsubaylar arasından seçilmektedir. SAT komandosu ülkemizin deniz komando birliğidir. Türk Deniz Kuvvetlerinin Harekat Başkanlığı’na bağlı olan SAT komandolarının karargahı İstanbul/Beykoz ilçesinde bulunmaktadır.
Sat komandosu olmak için öncelikle Türk Deniz Kuvvetlerinde görevli deniz subayı olmak gerekmektedir ya da Deniz Harp Okulunu bitirmek gerekmektedir. Deniz kuvvetlerinde görevde olan subay ve astsubayların dilekçe ile SAT komandosu eğitimine başvurması gerekmektedir.
Başvuru yapan askerler 2 sene sürecek eğitimlerin ardından bir dizi zihinsel ve fiziksel sınavlardan geçerler. Oldukça zorlu olan bu sınavları geçen askerler SAT komandosu olmaya hak kazanırlar.
Sat Komandosu Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
Sat komandosu eğitimlerine katılmak için aşağıdaki kriterlerin sağlanması gerekmektedir:
- SAT komando adayının deniz kuvvetlerinde görevli olan subay veya astsubay olması
- 19 – 28 yaşları arasında olması ve 29 yaşından gün almamış olması
- Fiziksel muayeneleri geçebilmesi
- SAT komandosu olmak için gönüllü olması
- Basınç odası testini başarı ile tamamlaması
- Gözlük kullanmaması, göz probleminin olmaması gerekmektedir.
Sat Komandosu Olma Şartları Nelerdir?
SAT komandosu olma şartları arasında zorlu eğitimleri başarı ile tamamlamak bulunmaktadır. SAT komandosu adayları toplamda 44 adet eğitimden geçmektedirler. Bu eğitimlerin her birisi çok zor eğitimlerdir. SAT komandosu adaylarına verilen eğitimler:
Fiziksel Eğitim Kursu: Toplamda 8 hafta süren eğitimde adayların fiziksel olarak dayanıklılıkların gelişmesi amaçlanmaktadır. Eğitimde adaylar koşu, mekik, barfiks, yüzme, su altı yüzme, şınav konularını içeren spor kampına girmektedirler.
Kurbağa Adam Kursu: Kurbağa adam kursu 8 hafta süren bir kurstur. Kursta adaylar sızma, yüzme, deniz operasyonları, fiziksel kondisyon ve savaş dalışı tarzında eğitimler almaktadır.
Muharebe Kursu: Muharebe kursu da 8 hafta süren eğitimlerdendir. Muhabere kursunda temel silahlar ve yıkımları, devriye gezmek, iple çekme, kara seyrüseferi ve nişancılık gibi taktikler öğretilir. Adaylara genel görevleri tamamlamaları için gerekli olan bilgileri toplamak ve işlemek öğretilir.
Cehennem Aşaması: Cehennem haftası adaylar eğitimdeyken aniden yapılan baskınla başlar. Bu aşama bir hafta boyunca adayların günde en fazla 2 saat uyuyabildiği ve harp senaryosunun uygulandığı psikolojik açıdan yorucu bir süreçtir.
Dağ Haftası: Bu aşamada adaylar bir hafta boyunca dağda bırakılarak orada buldukları ile yaşamaya çalışırlar.
Bireysel ve Teknik Eğitimler: 20 hafta süren bu aşamada adaylar savaş normları, sevk ve sıhhiye gibi teknik konularda eğitimler alınır.
Taktik Eğitimler: 12 hafta sürer. Adaylar bu evrede tamamen SAT komandosu görevlerine odaklanırlar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Patlıcanın En Güzel Hali MasterChef’te! 'Bugün Ne Pişirsem?' Derdine Son! İnanılmaz Lezzetli Karnıyarık Tarifi Ve Püf Noktaları
Ağaç domatesi olarak da biliniyor! Tam bir sağlık deposu! E ve C vitaminleri, beta karoten, kalsiyum , potasyum…
MASTERCHEF'TE KONSEPT: SAKATAT YEMEKLERİ! Tuzlama Çorbası, Koç Yumurtası, Arpa Şehriyeli Oğlak Başı, Ciğer Kavurma ve Kuzu Yürek Dolması!
Dikkat! 15 Kasım’da İstanbul’un 23 İlçesinde Elektrik Kesintisi Yaşanacak (BEDAŞ Kesinti Programı)
Adetliyken dua okunur mu, hangi dualar okunur? Adetliyken Ayetel Kürsi okunur mu?