hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Safir Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Safir Taşı Özellikleri Nelerdir?

    Safir Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Safir Taşı Özellikleri Nelerdir
    expand

    Safir, safiye taşlar grubunda yer alan en değerli ve en pahalı taş türüdür. Bu taşın ana vatanı ise, Hindistan'dır. Ama belli başlı ülkelerde az miktarda da olsa bu taş çıkarılır. Safir taşı, mavi renklidir. Aynı zamanda son derece nadir bulunan bir taş olduğu için genellikle mücevher yapımında ve süslemelerde sıkça kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Safir Taşı Nedir?

     Halk arasında gök yakut aşı ile de bilinir. Genellikle kütleler şeklinde çıkarılır. Daha sonra birtakım işlemlerden geçirilerek satışa sunulur. Safir taşın ana rengi, mavi ve lacivert olsa da başka renklerde çıkarılan çeşitleri de vardır. Alternatif renkleri arasında ise; sarı, turuncu ve pembe yer alır. Çok estetik bir görünüme sahip olan bu lüks taşlar, enerjisi ve içerdiği mineraller ile insan sağlığına faydaları ile bilinir.

     Safir, dünya üzerindeki en kıymetli taşlar arasında yer alır. Corundum ismi verilen mineralin bir çeşididir. Özellikle de koyu renkli olanları çok daha nadir bulunarak çok daha değerli kabul edilir. İklim ve çevre şartlarına çok dirençli bir yapıya sahip olan safir taşı, yüksek ısıya karşı da çok dayanıklıdır. Ama uzun ve hassas pek çok işlemden geçirilerek pırlanta ve mücevher başta olmak üzere pek çok farklı sektörde kullanılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Safir Taşı Ne İşe Yarar? 

     Tüm dünyada gök yakutların mistik güçleri olduğu düşünülüyor. Yaydığı pozitif ve yüksek enerji insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirerek güven duygusunu da perçinliyor. Pek çok ülkede safir taşlı yüzüklerin, çiftler arasında sadakat oluşturduğuna inanıyor. Aurası çok yüksek olan bu yüzük, kişilerin manevi dünyasında da çoğu zaman ışık tutar.

     Tüm bu özelliklerinin dışında yakut ve safirler doğrudan doğruya insan sağlığını da olumlu yönde etkiler. Özellikle de kalp sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Yanlarında sürekli safir taş bulunduran kişiler ise, kendisini daha çok daha enerjik hisseder. Böbrek taşları ve kistleri de başta olmak üzere tüm böbrek hastalıklarına karşı önemli ölçüde koruyucudur. Aynı zamanda sakinleştirici bir özelliği vardır. Öfke kontrolünü sağlar ve bireylerin çok daha akılcı kararlar almasına etki eder. Kişilerin üstündeki negatif enerjileri alarak stres, kaygı ve depresyon belirtilerini de en aza indirir.

     Safir Taşı Özellikleri Nelerdir?

     Safir taşı, dünyada en çok talep gören mücevher ve pırlantalarda yoğun bir şekilde kullanılır. Dış yüzeyi çok sert olup rengi de son derece parlaktır. Safir taşını temizlemek için birkaç dakika suyun altına tutmak gerekir. Korindon elementi ile çeşitli oksitlerin bir araya gelmesi sonucunda oluşmuştur. Çeşitli meditasyonlarda özellikle de alın bölgesinde bulunan çakraları açmak için kullanılır. Mavi dışında yeşil, sarı ve gri gibi çok farklı renklerde olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow