hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pallas Kedisi Özellikleri Nelerdir? Pallas Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Pallas Kedisi Özellikleri Nelerdir Pallas Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Pallas kedisi, yabani kedi türleri arasında yer alır. Bu kedilerin çok kabarık tüyleri bulunur. Aynı zamanda uzun kürklerinden görünmeyecek kadar kısa boyda olan kulakları bulunur. Pallas kedisi, manul adı ile de bilinir. Pallas kedisi, türü tehdit altında bulunan canlılar kategorisinde yer alır. Bu canlıların soyunun tehlikede olmasının en önemli nedeni ise doğal yaşam alanlarının yok edilmesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pallas Kedisi Özellikleri Nelerdir?

    Pallas kedisi, manul ismi ile de bilinir. Bu kedilerin ana vatanları ise, Orta Asya'dır. Orta Asya'da bozkırlar ile meralarda yaşarlar. Pallas kedisi, 2002 yılında IUCN tarafından soyu tükenen canlılar listesine ekledi. Bunun nedeni ise, her geçen gün doğal yaşam alanlarının tüketilmesinden kaynaklanıyor. Avladıkları hayvan oranlarında önemli ölçüde bir düşüş meydana gelmesi de bu türün soyunun tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

    Soluk kızıl ve gri tüylerle kaplı olan vücudu düzgün bir dikdörtgen şeklindedir. Kuyruğu uzun ve ucu ise, siyah tüylerle kaplıdır. Vücudunun geri kalanında da genellikle yoğun olarak siyah çizgiler bulunur. Genellikle sırt bölgesine yakın 5 – 7 çizgi bulunur. Tüylerin geri kalanı temelde üç farklı renk – desen kombinasyonuna bağlıdır ve bazı bilim adamlarına göre alt türler olarak da kategorize edilir. Bu kediler, doğal ortama çok kolay bir şekilde adapte olurlar.

    Pallas Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Pallas kedileri günümüzde beslenen evcil kediler ile hemen hemen aynı boylara sahiptir. Bu kedilerin ağırlıkları ise, 2.5 ile 4.5 kilo arasında değişiklik gösterir. Postları ise, son derece kalındır. Bu nedenle de güçlü ve şişman bir görünümleri vardır. Kürkleri de genellikle koyu toprak tonlarında ve sarıdır. Aynı zamanda da vücutlarında dikey çizgiler bulunur.

    Pallas kedileri, mevsim geçişlerinde kürklerini değiştirir. Kış aylarında kürklerinin rengi çok daha gri olurken yazlık kürkleri ise genellikle daha açık renkli toprak tonlarında olur. Pallas kedileri, vahşi hayatta genellikle tek başlarına yaşar. Genellikle de mağaralarda ya da taş aralarında yaşayan bu kediler zaman zaman avlanmak için dışarı çıkar. Bu nedenle de daha çok doğada yaşamaya elverişli hayvanlardır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow