hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Misk Kedisi Özellikleri Nelerdir? Misk Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Misk Kedisi Özellikleri Nelerdir Misk Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kediler, insanlar tarafından em çok sahiplenilen hayvanlardan biri olma özelliğine sahiptir. Türü ne olursa olsun bu canlılar sevimli bulunmaktadır. Bunun yanında hem görüntüleri hem de cana yakınlıkları dikkat çekici olmaktadır. Elbette kedi deyince birçok tür akla gelmektedir. Bunlardan bir tanesi de misk kedisidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kediler

    Kediler, kedigiller içinde yer alan bir etçil hayvandır. Birçok kedi türü evcilleştirilmiştir. Bu sayı otuzdan fazladır. Bunun yanında doğada yabani olarak bulunan kedi türleri de vardır. Dünyanın pek çok yerinde yaşam alanı bulmaktadırlar. Ön ayaklarında 5 ve arka ayaklarında 4 tane parmağa sahiptirler. Ayrıca pençelerini içeri çekebilmektedirler. Kediler tırmanabilir, sıçrayabilir ve yüzebilirler.

    Misk Kedisi

    Dünya üzerinde birçok kedi türü vardır. Bunlar değişen doğa koşullarına uyum sağlayıp günümüze ulaşmışlardır. Bu kedilerin büyük çoğunluğu evcildir. İnsanlar tarafından çok sevilmekte ve sahiplenilmektedirler. Ayrıca kedilerin bakımının ve beslenme koşullarının kolay olması tercih edilmelerinde önemli bir faktördür. Bu kedilerden bir tanesi de misk kedisidir. Misk kedisi yapısı itibariyle diğer kedilere göre farklılık göstermektedir. Buna rağmen bakımı ve özellikleri ile ilgili bilgi arayışı olmaktadır.

    Misk Kedisi Özellikleri Nelerdir?

    Yapısal olarak diğer kedilerden ayrıldığı noktalar vardır. Bunların başında uzun vücutlu olması gelmektedir. Misk kedisi, kısa bacak yapısı ile öteki kedi türlerinden kolaylıkla ayırt edilmektedir. Otuza yakın türünün olduğu ortaya konmaktadır. Bu kedi türünün ayaklarındaki parmak sayısı beşer tanedir. Ağırlık olarak 600 gram ile 20 kilo arasında değişen ağırlığa sahiptir. Kafaları diğer kedilere göre daha uzundur. Kulakları küçüktür. Kulaklarında sivri ve yoğun tüyler vardır. Yılda iki defa hamile kalırlar ve çok iyi birer avcı kedilerdir.

    Misk Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Misk kedisi, doğal koşullar altında birçok besini tüketmektedir. Bundan dolayı bu kediler için hepçil demek yerinde bir ifadedir. Beslenmesi kolay bir canlıdır. Ancak sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için düzenli ve dengeli beslenmeleri sağlanmalıdır. Bununla birlikte diğer kediler gibi hem beslemesi hem de bakımı zor olmayan bir kedi türü olmaktadır. Bunun dışında kedi ile ilgilenmek, bakımlarında önemli bir basamaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow