hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Michelin Yıldızı nedir, ne demek? Michelin Yıldızı önemi ne?

    Michelin Yıldızı nedir, ne demek Michelin Yıldızı önemi ne
    expand

    Restoranların potansiyel müşterileri için önemli bir derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Yıldızı, İstanbul'da da bazı restoranlara verildi. Derecelendirme sistemi potansiyel müşteriler için bir referans derecesi olarak görülüyor. Peki, tam olarak Michelin Yıldızı nedir, ne demek? İşte Michelin Yıldızı'nın önemi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya genelinde bir yemek alanlarını deneyimlemek isteyen kişiler daha önceden o restorana gitmiş kişilerin fikirleri ve geri bildirimleriyle restoran hakkında önceden bir bilgi sahibi oluyorlar. Bu kapsamda farklı uygulamalar ve şirketler bulunsa da bunların uluslar arası alanda en fazla geçerliliği olanlarından bir tanesi Michelin Yıldızı olarak kabul ediliyor. Peki, restoranlar ve müşteriler açısından Michelin Yıldızı ne işe yarıyor?

    MİCHELİN YILDIZI NEDİR, ÖNEMİ NE?

    Michelin Yıldızı, Fransız lastik üreticisi Michelin tarafından restoranlara verilen bir prestij ödülü olarak biliniyor. Dünya genelinde farklı bölgelerdeki restoranların gizli bir müfettiş sistemiyle değerlendirilmesine ve 1, 2 ya da 3 yıldızla derecelendirilmesine dayanıyor. Dünya genelinde kabul gören bu önemli restoran değerlendirme sistemine İstanbul'daki bazı restoranlar da katılıyor. Burada verilen yıldızlar müşteriler için referans görevi görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow