hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEVLİD KANDİLİ HACET NAMAZI KILINIŞI: Mevlid Kandili hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hz. Muhammed'in doğduğu gece!

    MEVLİD KANDİLİ HACET NAMAZI KILINIŞI: Mevlid Kandili hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat Hz. Muhammedin doğduğu gece
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Günahların affolunduğu, ibadetin her zamankinden daha fazla sevap kazandırdığı Mevlid Kandili'nde hacet namazının detayları araştırılıyor. Hacet namazının ilk rekatında Fatiha’nın ardından 3 kez Ayete’l-Kürsi; diğer rekatlarda ise Fatiha’dan sonra İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur. Mevlid Kandili hacet namazı 2, 4 veya 12 rekat şeklinde kılınabilir. Mevlid Kandili Hacet namazının kılınışı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hacet namazı kılınışı, Mevlid Kandili nedeniyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Bu yıl 14 Eylül 2024 tarihine denk gelen bu özel günde birçok kişi dini vecibelerini yerine getirecek. Peki hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Mevlid Kandili Hacet namazı kılınışı…

    MEVLİD KANDİLİ HACET NAMAZI KAÇ REKAT?

    Mevlid Kandili Hacet namazı 2, 4 veya 12 rekat kılınabilir.

    MEVLİD KANDİLİ HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

    Önce hacet namazı için niyet edilir. Ardından da tekbir alınarak bu namaza başlanır.

    1. Rekatta "Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası adına dört rekat Hacet namazı kılmaya" şeklinde niyet edilir. “Allahu Ekber" diyip İftitah Tekbiri alınır ve namaza başlanır. Subhaneke duası ve Euzü besmele çekilir. Ardından da Fatiha Suresi sonra 3 kez Ayetel Kürsi okunur. Sonra rukûya ve Secde'ye gidilir. Doğrulur, tekrar Secde'ye gidilir.

    2. Rekatta, ayağa kalkılıp Kıyama durulur. Besmele çekip Fatiha suresi okunur. Ardından sırası ile birer kez İhlas suresi, Felak suresi ve Nas suresi okunup rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir ve doğrulup tekrar Secde'ye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu okunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3. Rekatta, 2. rekatın bitişinde oturduktan sonra tekrardan ayağa kalkılıp kıyama durulur ve besmele çekilip Fatiha suresi okunur. Sonrasında sırası ile birer kez İhlas suresi, Felak suresi ve Nas suresi okunup rüku'ya gidilir. Ardından secde'ye gidilip doğrulup tekrar secde'ye gidilir.

    4. Rekatta, ayağa kalkılıp Kıyama durulur ve besmele çekilir. Fatiha Suresini ve sırası ile birer kez İhlas suresi, Felak suresi ve Nas suresi okunup rüku'ya gidilir. Secde'ye gidilir ve doğrulup tekrar Secde'ye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbenâ dualarını okunur. Son olarak da "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" denilerek sağa ve de sola selam verilip namaz tamamlanır.

    Namaz bittikten sonrasında hacet duası okunur ve de Allah'tan (c.c.) ne dilerse onun için dua edilmektedir. İlla hacet duası okunması şart değildir. Bu duayı bilen kişiler okuyabilir bilmeyen kişiler ise gönlünden nasıl geçerler ise o şekilde dua edilir.

    Şayet Hacet namazını 12 rekat olarak kılmak isterseniz aynı şekilde niyet edilerek bunu 12 rekata tamamlayabilirsiniz. Hacet namazının bitiminde duaya oturulur ve yaradandan hacet ne ise onun için yardım istenir.

    HACET DUASI OKUNUŞU

    Allahümme innî es'elüke tevfîka ehli'l-hüdâ ve a'mâle ehli'l-yakîni ve münâsahate ehli't-tevbeti ve azme ehli's-sabri ve cidde ehli'l-haşyeti ve talebe ehli'r-rağbeti ve teabbüde ehli'l-verâi ve irfâne ehli'l-ilmi hattâ ehâfük. Allahümme innî es'elüke mehâfeten tahcizünî an ma'siyetike hattâ a'mele bi-tâatike amelen estehikku bihi rıdâke ve hattâ ünasıhake bi't-tevbeti havfen minke ve hattâ uhlisa leke'n-nasihate hubben leke ve hattâ etevekkele aleyke fi'l-ümûri ve husne zannin bik. Sübhâne Hâlikı'n-nûr...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HACET DUASININ ANLAMI

    Allah'ım! Senden hidâyet ehlinin başarısını, yakîn ehlinin amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, senin rızâna rağbet gösterenlerin talebini, takvâ ehlinin ibâdetini, ilim ehlinin irfanını isterim ki, senden hakkıyle korkayım. Allah'ım! Senden öyle bir korku isterim ki, o beni sana isyandan men'etsin, tâ ki sana itâat ile öyle amel edeyim ki onunla senin rızâna ereyim, senden korkarak samimiyetle sana döneyim, sırf senin sevgini kazanmak için hâlis nasihat edeyim, her işte sana güvenip sana dayanayım sana güzel zan besliyeyim... Nûrun yaratıcısı olan Allah, her türlü nekâis ve kusurlardan münezzehtir...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow