hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Masal İsminin Anlamı Nedir? Masal İsmi Kur'an'da Geçer Mi, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

    Masal İsminin Anlamı Nedir Masal İsmi Kuranda Geçer Mi, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek
    expand

    Masa, Türkçe kökenli bir kadın ismidir. Masal isminin anlamı ise olağanüstü olayların anlatıldığı edebi tür demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Masal İsminin Anlamı Nedir?

    Masal, dilimizde sık sık kullanılan bir isimdir ve bu nedenle anlamının ne olduğu merak edilir. Kız bebeklerde tercih edilen Masal isminin anlamı olağanüstü olayları anlatan bir edebi tür anlamındadır.

    Masal İsmi Kur'an'da Geçer mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

    Masal ismi Türk Dil Kurumuna bakıldığında olağanüstü olayları anlatan bir tür, edebi tür anlamına gelmektedir. Masal ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isimdir fakat bu durum çocuklara koyulmasına herhangi bir engel teşkil etmez.

    Anlamında herhangi bir kötülük ya da engel olmadığından Kur'an'da geçmese de Masal isminin kullanılması dinen caizdir. Bu nedenle ülkemizde Masal ismi ile sık sık karşılaşmak mümkündür.

    Masal İsminin Harf Analizi Nasıldır?

    M: Baş harfi M olan kişiler genelde yoğun enerjisi olan kişilerdir ve eğlenceye oldukça düşkünlerdir. Gerçekçi olan bu kişiler ticarete yatkın bir zekaya sahiplerdir bu nedenle iletişim kurma yetenekleri gelişmiştir.

    A: Liderlik vasıfları yüksektir ve yönetmeyi başarılı bir şekilde yaparlar.

    S: Gizemli olmalarının yanı sıra entrikacı bir kişilikleri de vardır. Üretkenlerdir ve kendi işlerinin sahibi olarak hırsları sayesinde zengin biri olabilirler.

    A: Yönetme yetenekleri gelişmiş kişilerdir ve insanlara liderlik etmeyi severler.

    L: Özgüvenleri yüksektir ve girdikleri her ortamda kendilerini belli ederler. L harfi sanatsal bir kişiliğin sembolü olduğundan el becerilerinin yüksek olduğunu söylemek doğrudur.

    Masal İsmindeki Kişilerin Özellikleri Nelerdir?

    Masal ismi 5 harfli bir isimdir ve kişisel sayıları da 1 olarak karşımıza çıkar. Masal ismini taşıyan kişiler bir yandan gizemli bir yandan da özgüveni yüksek kişiler olarak tanımlanabilirler. Hayal dünyaları gelişmiş olduğu için düşüncelerinin sınırı yoktur ve her şeyi gerçek olabileceğini düşünürler.

    İş hayatlarında olduğu kadar sosyal hayatlarında da aktiflerdir ve çok fazla arkadaşları olabilir. Üretken bir yapıları olduğu için boş durmayı sevmezler ve hiperaktif olarak da tanımlanabilirler. Fikirleri diğer insanlardan daha farklı olduğu için bazen insanlarla anlaşmaları zor olsa da orta yolu bulabilirler.

    Sanat ve bilim alanlarına olan ilgileri yüksektir. Boş durmayı sevmezler ve boş vakitlerini bir şekilde doldururlar. Ticari zekası gelişmiş olan Masal ismindeki kişiler orta yaşlarında kendi işlerini sahibi olabilirler. Kendilerine güvenirler ve dışardan bazen havalı gibi gözükseler de kendilerini geliştirmiş kişilerdir. Ellerini attıkları her işte başarılı olmaları da muhtemeldir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow