hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mariupol nerede, hangi ülkede? Mariupol neden önemli? Mariupol haritadaki yeri!

    Mariupol nerede, hangi ülkede Mariupol neden önemli Mariupol haritadaki yeri
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Donbas bölgesine bir askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Yaşanan bu sıcak gelişmelerin ardından başta başkent Kiev olmak üzere Odesa, Harkov, Kramatorsk, Berdyansk ve Mariupol’de şiddetli patlamalar yaşandığı gelen son bilgiler arasında. Peki, yaşanan krizde önemli bölge olarak görülen Mariupol nerede, hangi ülkede? işte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararını açıklamasının ardından Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonun ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Kiev'de siren sesleri duyulurken halk kenti terk etmeye çalışıyor.

    RUS TANKLARI DONBAS'TA

    Donbas bölgesinin Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölümünde, Rus ordusuna ait tankların geçişi görüntülendi. Öte yandan Rus askeri araçlarının bulunduğu konvoyun Ukrayna’nın Donbas bölgesinin yer aldığı sınıra doğru ilerlediği görüldü.

    MARİUPOL NEREDE?

    Mariupol ve Sovyet döneminin bazı zamanlarında: Zhdanov / Jdanov, Ukrayna'da bir şehir. Donetsk Oblastı'nın 500.000 nüfuslu şehridir. Ukrayna'nın en büyük metalurji merkezlerinden biridir.

    MARIUPOL KENTİNİN ÖNEMİ

    Jepolitik bir önemi var. Daha önce ayrılıkçılar orayı ele geçirmişlerdi. Ama sonra Ukrayna ordusu orayı geri aldı. Coğrafi konumuna bakılırsa Azak Denizi ile tartışmalı bölgelerin tam arasında. Ateşin yaktığı coğrafyanın en yakın alanı. Rusya'nın ilhak etmiş olduğu alanlarla ilhak etmeye kalktığı alanlar arasındaki en önemli yer. Buradan bağlantı kurulması gerekiyor. Rusya'nın burayı da ele geçirmesi gerekiyor. Bunu ele geçirmekle beraber bir tampon hat oluşturulacak. Ne diyordu Rusya? 'Ukrayna NATO'ya girerse Atlantik'le Rusya arasında bir tampon bölge, güvenli bölge oluşturacağım.' Şu an yapmaya çalıştığı zaten o. Onun için Mariupol'e ihtiyacı var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİUPOL HARİTADAKİ YERİ

    Mariupol nerede, hangi ülkede Mariupol neden önemli Mariupol haritadaki yeri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow