Kurt Köpeği Özellikleri Nelerdir? Kurt Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Hem kurt hem de köpek genlerine sahip bir hayvanı tanımlamak için birbirinin yerine kullanılan “kurt köpeği” ve “kurt melezi” terimlerini duymak oldukça yaygındır. Her ikisi de teknik olarak doğru olsa da, "melez" terimi bu hayvanlar için daha az arzu edilen etiket olarak kabul edilir. Bunun nedeni, katır gibi birçok melezin, farklı sayıda kromozoma sahip olan iki ebeveyn türün bir sonucu olarak steril olmasıdır.
Bununla birlikte, kurtlar ve köpekler genetik olarak yakından ilişkili olduklarından (DNA'larının %99'undan fazlasını paylaştıkları için) ve aynı sayıda kromozoma sahip olduklarından, kurt köpekleri tür içi melez (alt tür düzeyinde bir melez) örneğidir. Doğuştan doğurgan oldukları için “kurt köpeği” daha yaygın olarak kullanılır.
Kurt Köpeği Özellikleri Nelerdir?
Kurt köpeğinin bilinen ilk kaydı, 1766'da İngiltere'de bir erkek kurt ve bir dişi Pomeranya arasında yapılan bir üremeden geldi. Bu Pomeranyalılar bugün bildiğimiz gibi değillerdi, modern oyuncak tipi Pomeranyalılardan daha büyük boyutlu ve iş köpekleriydiler. O zamanlar İngiliz soyluları, kurt köpeklerini bilimsel nedenlerle satın alıyor ya da yerel hayvanat bahçelerinde sergileniyorlardı. Kurt köpeklerinin üremesinin ardındaki nedenler, saf eğlenceden profesyonel askeri kullanıma kadar uzanıyordu.
Vahşi kurtlar bağımsızdır ve kendilerine ait zihinleri vardır. Bu, özellikle bir köpeğe kıyasla eğitimde zorluğa neden olabilir. Köpekler, insanlarını memnun etmeyi severler, bu da onları eğitmede çok faydalıdır. Yarı kurt olan kurt köpekleri, kimseyi memnun etmekle ilgilenmez ve onları eğitmek için bazı benzersiz teknikler gerektirir.
Vahşi kurtlar çiş ve kakalarıyla bölgelerini işaretler. Kurt köpeklerinde hala çok fazla vahşi kan olabileceğinden, bu, kurt köpeğinizin bunu aynı zamanda onun “bölgesi” olan evinizde yapmakla yükümlü olduğu anlamına gelir. Bir kurt köpeği de kendi bölgesine yönelik potansiyel bir tehdidi korumak için saldırganlaşabilir.
Evde mahsur kalan bir kurt köpeği porselen dükkanındaki boğa gibidir; canı sıkılacak ve öncelikle kazarak bir şeyleri yok etmeye başlayacaklar. Kendini kapana kısılmış hissederek bir çıkış yolu arayacak ve muhtemelen yüksek zekalarından dolayı onu bulacaklardır. Kurt köpeklerinin bazen miras aldığı bir başka kurt özelliği de ulumaktır. Günde yaklaşık 3 ila 4 saat egzersize ihtiyaç duyar, bu da onları oldukça aktif bir köpek ırkı yapar.
Kurt Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Kurt köpekleri çok aktif olduklarından, ihtiyaç duydukları tüm egzersizi yapmak için yeterince çaba göstermeniz gerekmektedir. Kurt köpekleri, tahmin edilemez ve ürkek olmakla ünlüdür. Bu çoğunlukla, bir kurttan genetik olarak daha fazla uzaklaştırılmış bir kurt köpeği elde ederek ve ayrıca yaşamın erken dönemlerinde yetişkinliğe kadar çok fazla eğitim ve maruz kalma ile önlenebilir.
Normal köpek eğitimine çok iyi tepki vermeseler de, kurt köpekleri zihinsel kaslarını germelerine yardımcı olduğu için eğitim sürecini hala severler. Ayrıca, bir köpek yavrusundan birçok türde insan ve duruma sosyalleşirlerse insan etkileşimini sevmeyi de öğrenirler.
Bir kurt köpeğini ortalama köpek mamasıyla beslemek, onu beslenme açısından desteklemeyecektir. Kurt köpeklerinin çiğ et yemesi gerekir. Sığır eti, tavuk, hindi gibi etleri yine de direkt çiğ vermek yerine az pişmiş olarak verebilirsiniz. Böylece hem saldırganlaşmaz hem de parazit sorunu ortadan kalkar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nedim Türkmen’e ne oldu, yanan otelde miydi? Nedim Türkmen kimdir, kaç yaşında, nereli?
Meyve Değil Sanki Vitamin Deposu! Siirt'te Yetişiyor, Gribi, Soğuk Algınlığını Şıp Diye Kesiyor!
Omega-3 ve B12 Deposu Olarak Biliniyor! Mangal Söndüren Balık: Tırsi!
Kilis ve Gaziantep sofralarının ortak lezzeti katmer
Bunu Yiyen Hastalanmıyor! 1 Yıl Boyunca Her Gün Kahvaltıda Zeytinyağı İle Karıştırıp Tüketiyorlar! Soğuk Algınlığı, Bronşit, Astım... İyi Gelmediği Şey Yok