hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altındaki Kararmayı Geçiren Şeyler Nelerdir?

    Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer Koltuk Altındaki Kararmayı Geçiren Şeyler Nelerdir
    expand

    Herkesin vücut yapısı, genetik yapısı ve bağışıklık düzeyi birbirinden farklıdır. Bunun sonucunda kişilerin yaşadığı sorunlarda birbirinden farklı olacaktır. Koltuk altında yaşanan kararma sorunu bazı kadınların şikâyetçi olduğu bir durumdur. Yaz dönemlerinde koltuk altının görüneceği kıyafetler giyildiği zaman bu durum daha fazla rahatsız eder. Koltuk altı kararmasının pek çok nedeni vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Koltuk Altı Karaması Nedir?

     Koltuk altında bulunan deri ince olduğu için hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle vücudun diğer bölgelerindeki derilerden daha fazla etkilenir ve yıpranır. Ayrıca kıvrımlı bir noktada olması etkilenme sini tetikler. Vücutta ince ve kıvrımlı olan yerdeki derilerin kararma özelliği olabilir. Aynı şekilde diz kapaklarında da bu sorun görülebilir.

     Koltuk Altı Kararmasının Nedenleri

     Koltuk altı kararmasını çeşitli nedenleri olabilmektedir. Herkesin cilt yapısı birbirinden farklıdır. Bu nedenle vücutta oluşan tepkilerde farklılık gösterecektir. Genetik faktörler koltuk altı kararmasına neden olabilir. Koltuk altında kararma yanında bazı sarı bir renk görülmesi de söz konusudur. Koltuk altındaki kararmanın nedenleri ise şu şekildedir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    • Jilet kullanımı
    • Deodorantın yoğun kullanılması
    • Genetik nedenler
    • Aşırı terleme
    • Doğum kontrol hapı kullanımı

     Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

     Koltuk altı kararmasının çeşitli nedenleri olabilir. Bunun çözümü için piyasada satılan beyazlatıcı kremle bulunmaktadır. Ama doğal yöntemler kullanmak çok daha etkili olacaktır. Tükettiğimiz gıdaların bazılarının cilt üzerinde beyazlatıcı etkisi olabilir.

     Limon, salatalık gibi gıdalar ile koltuk altı kararma sorunu ile baş edilebilir. Domates de beyazlatıcı etkiye sahip olan gıdalardan bir tanesidir. Cilt yüzeyine uygulayarak, beyazlama sağlayabilirsiniz. Domatese karşı alerjisi olmayan herkes bunu kesinlikle uygulayabilir.

     Koltuk Altındaki Kararmayı Geçiren Şeyler Nelerdir?

     Koltuk altı kararmasını geçirmek için tabiattaki bazı gıdalardan yaralanmak mümkündür. Böylece doğal yöntemlerle sorunu çözülebilir Bu ürünler şunlardır;

     Aloe Vera

     Aloe Vera bitkisi pek çok cilt probleminde etkili olmaktadır. Evinizde doğal olarak yetiştirdiğiniz Aloe vera bitkisinin jelini kullanabilirsiniz. Aloe vera bitkisinin içinde bulunan jel kısmı ayırarak bunu koltuk altına uygulayın. Koltuk altında ürünü 15-20 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayın. Aloe vera kararmaların azalmasına destek olur.

     Hindistan Cevizi Yağı

     Hindistan cevizi yağı cilt problemlerinin iyileşmesinde etkilidir. Her gün koltuk altına uygulayabilirsiniz. Daha sonra yıkanmasına gerek yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Limon

     Limonda pek çok alanda kullanılabilen etkili bir üründür. Limonun doğal olarak beyazlatma özelliği vardır. Limonun temiz olan koltuk altına uygulayabilirsiniz. Limon suyunu koltuk altına sürerek bir süre ovalamak gerekir. Böylece limon koltuk altına nüfus edecektir. Bunu her gün yapabilirsiniz.

     Patates

     Yemesi son derece lezzetli olan patatesin harici olarak kullanımı da söz konusudur. Patates doğal yollarla cildi beyazlatmak için kullanılır. Soyulmuş patatesten bir parça kesilir. Bu parça ile koltuk altları ovulur. Ayrıca patatesin suyunu da koltuk altlarını beyazlatmak için kullanabilirsiniz.

     Karbonat

     Karbonatın beyazlatıcı etkisi olduğu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Karbonat yapısı gereği gözenekleri açar. Koltuk altının renginin açılmasına destek olur. Karbonat biraz su ile macun haline getirilir ve koltuk altlarına uygulanır. 10-15 dakika koltuk altında bekletilen karışım daha sonra durulanır.

     Salatalık

     Salatalıkta beyazlatıcı etkiye sahip bir gıdadır. Kişiler üzerinde hiçbir alerjik reaksiyona neden olmaz. Salatalıkları dilim haline getirdikten sonra koltuk altını ovabilirsiniz. Ayrıca salatalık kabukları ile de ovmanız mümkündür. Daha sonra durulamaya da gerek yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Süt

     İçiminin lezzetli olması kadar cilde uygulanması da faydalı olan bir gıdadır. Süt lor ile birlikte bir püre haline getirilir. Daha sonra bu karışım koltuk altına sürülür. Daha sonra bu uygulama 20 dakika bekletilir. Bunu haftanın birkaç günü koltuk altına uygulayabilirsiniz.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow