hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Dağı Hangisidir? Dünya'nın En Yüksek Dağları Listesi...

    Dünyanın En Büyük Dağı Hangisidir Dünyanın En Yüksek Dağları Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yüzbinlerce ve hattan milyonlarca yıl içerisinde oluşumunu tamamlayan dağlar, doğanın en muazzam görselleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda 10 yıllardır pek çok önemli dağcı en yüksek dağların zirvesine çıkmak için büyük bir mücadele gösteriyor. Bu mücadeleyi sağlamak için ise çok önemli ve güçlü yüksekliklere sahip dağlar hedef alınır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu konuda özellikle dünya çapında herkesin bildiği Everest en büyük ve yüksek dağ olarak öne çıkar. Hatta pek çok farklı filme konu olmuş, birçok insanın hikayesini barındıran önemli dağlar içerisinde olduğunu ifade etmek mümkündür.

    Dünya'nın En Büyük Dağı Hangisidir?

    Dünyanın en popüler ve aynı zamanda en yüksek zirvesine sahip olan dağ Everest dağıdır. Öyle ki belli bir yükseklikten sonra nefes almak basınçtan dolayı artık oldukça zor hale geliyor. Dağın metre cinsinden yüksekliği ise 8848 metre olarak ön plana çıkıyor. Böylesi büyük bir yükseklik hem soğuk hem de basınç ile beraber dondurucu ve ölümcül bir etki yaratmaktadır.

    Tabii pek çok farklı dönemde Everest dağının zirvesine kadar çıkıp bunu başaran oldukça fazla insan bulunmaktadır. Tabii teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık Everest dağının zirvesine çıkmak çok daha kolay hale geldi. Öyle ki günümüzde artık bir turistik seyahat olarak dahi gerçekleştirilmek suretiyle fotoğraflar çekiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Büyük Dağı Hangisidir Dünyanın En Yüksek Dağları Listesi...Dünya'nın En Yüksek Dağları Listesi

    Dünyanın en yüksek dağları listesi sıralı bir şekilde ele alınabilir. Bunlar aynı zamanda pek çok önemli ve dünya çapındaki dağcıların hedef listesi olarak da ön plana çıkar. Öyle ki doğru hava şartlarında ve koşullarda devamlı olarak bu dağların zirvesine çıkılmaya çalışılmaktadır.

    - Everest Dağı, 8848 metre, Nepal/Çin

    - Nanda devi Dağı, 8716 metre, Hindistan

     - K2 Dağı, 8.611 metre, Pakistan/Çin

     - Kanchenjunga dağı, 8.586 metre, Hindistan/nepal

     - Dhaulagiri Dağı, 8167 metre, Nepal

     - Manaslu Dağı, 8163 metre, Nepal

     - Nangaparbat Dağı 8125 metre, pakistan

     - Annapurma, 8091 metre, Nepal

     - Shishapangma dağı, 8027 metre, Çin

     - Batur hasar Dağı, 7795 metre, Pakistan

     - Ağrı Dağı, 5137 metre, Türkiye

    Bu şekilde sıralı olarak yukarıda verilen en yüksek dağlar dünyanın farklı bölgelerinde yer almaktadır. Aynı zamanda devamlı olarak dağcıların gözdesi olan yüksek dağlar olarak da ifade edilebilir. Diğer yandan bu dağların yüksekliği deniz seviyesine göre ele alınmaktadır. Bu da deniz seviyesi eşliğinde ele alınan yükseklikler kapsamında dünyanın en yüksek dağları olarak bu yapıları ön plana çıkarıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow