hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Binası Nerede, Kaç Metre? Dünya'nın En Büyük Binası İle İlgili Bilgiler

    Dünyanın En Büyük Binası Nerede, Kaç Metre Dünyanın En Büyük Binası İle İlgili Bilgiler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son yıllarda pek çok kişi tarafında dünyadaki enlerinin neler olduğu ve kimler tarafında yapıldığı merak ediliyor. Bu sorulardan birisi de dünyanın en yüksek binası ile ilgilidir. Dünyanın en yüksek binası ise, insanoğlunun çıkabileceği en uç noktalar ile ilgili bilgi verir. Özellikle de bu denli büyük binalarda bulunan aydınlatma sistemlerinden diğer tüm bakım hizmetlerine kadar en ince ayrıntısının dikkatli bir şekilde düşünülmesi gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Büyük Binası Hangisidir?

    Dünyanın en yüksek ve büyük binalar ile ilgili bilgi sahibi olmadan önce bilinmesi gereken bu binaların ise, kaynaklarının nereden geldiğinin de bilinmesi gerekir. Özellikle de ilk yıllardan beri pek çok kişi tarafından bu yüksek binalara karşı olan ilgi giderek artmıştır.

    Dünyanın ilk en büyük binaları ise, sanayi devriminden hemen sonra gerçekleşmiştir. Sanayi devriminden önce ise daha çok insanlar köy ve kasabalarda yaşıyordu. Bunun nedeni olarak da daha çok çalışma alanlarının o taraflarda bulunmasından kaynaklanıyordu.

    2010 yılında tamamlanan 828 metre uzunluğuna ulaşan ve dünyanın en yüksek binaları listesinde en üstte yer alan Burç Halife, dünyanın en uzun binası olarak bilinir. Aynı zamanda rüzgâr dengesini koruyan yuvarlak cephelere sahiptir. Bu bina, 163 katlı güzel bir bina olarak hizmet verir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Büyük Binası Nerede, Kaç Metre Dünyanın En Büyük Binası İle İlgili BilgilerDünya'nın En Büyük Binası Nerede?

    Dünyanın en yüksek ve en büyük binası, Dubai'de yer alan Burç Kalife'dir. Burj Khalifa şimdilik dünyanın en yüksek binası olsa da sahip olduğu bu unvanı, 2020 yılında açılması düşünülen Jeddah Tower’a bırakacak. Yaklaşık olarak 1000 metre yüksekliğinde olması planlanan Jeddah Tower ise, Suudi Arabistan da yer alan Cidde şehrinde inşa ediliyor. Dünyanın en büyük binası, Dubai'ye de değer katıyor.

    Dünya'nın En Büyük Binası Kaç Metre?

    2010 yılında tamamlanan ve dünyanın en yüksek binaları içinde yer alan 828 metre uzunluğunki Burç Halife, dünyanın en uzun binasıdır. Aynı zamanda rüzgâr dengesini koruyan yuvarlak cephelere sahiptir. 163 katlı büyüleyici bir bina olarak hizmet verir. Burç Halife, tüm “EN”leri bünyesinde toplayarak Dubai’ye önemli rekorlar taşıyan güzel bir yaşam merkezi olarak turizme de büyük bir katkı sağlıyor.

    Dubai’ye geldiyseniz sadece Burç Kalife’de zaman geçirerek bile pek çok şey yapmış bir şekilde geri dönebilirsiniz. Eğer güzel bir akşam yemeğinden sonra eğlenmek isterseniz sizi 144. katta yer alan dünyanın en yüksek gece kulübüne gidebilirsiniz. Sadece binanın içini gezmek için bir gününüzü ayırmanız gerekebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow