Dünya Saati için dünya ışıklarını kapatacak
Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla tüm dünya çapında "Dünya Saati" etkinliği düzenleniyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı, bu yıl 9. kez düzenlenecek etkinlik kapsamında 28 Mart cumartesi günü bir saatliğine ışıkları kapatma çağrısı yaptı.
Ulusal çevre kuruluşu olan WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), tüm dünyada olduğu gibi 28 Mart'ta Türkiye’de de kamu kuruluşlarını, özel şirketleri ve bireyleri "Dünya Saati" etkinliğine katılmaya ve bir saat boyunca (20.30- 21.30 arasında) ışıklarını kapatmaya davet ediyor.
Geçtiğimiz yıl 163 ülke ve 7 binden fazla kentin katıldığı etkinlikte bu yıl başlangıç olarak geçen yıldan görüntüleri içeren videonın gösterilmesi düşünülüyor. İngiliz Bastille grubunun “Pompey” şarkısının kullanıldığı videoda ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ABD Başkanı Barack Obama, oyuncu Emma Thompson ve Marc Ruffalo ile Li Bingping gibi tanıdık isimlerim iklim değişikliği konusundaki mesajları da paylaşılıyor. Bu yılki Dünya Saati kampanyası, herkesi “#gücünükullan” etiketiyle etkinliğe çağrıyor.
WWF: 2014'ün kaynakları 8 ayda tükendi!..
Milyonlarca insan bir araya gelecek
WWF Uluslararası Pazarlama ve İletişim Bölümü Yöneticisi Sudhanshu Sarronwala, “Bu, Dünya Saati hareketinin gezegeni saracağı dokuzuncu yıl. Milyonlarca insan bir kez daha iklim değişikliği için bir araya gelecek. Biz de onlarla birlikte çalışarak gezegenimizin sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için gerçekçi çözümler üretmeye çalışacağız” açıklamasını yaptı.
WWF ilk 2007 yılında Avustralya’da bir çok kurum,kuruluş ve evler ile birlikte sembolik yapıların da ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyaya "hepimiz tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız" mesajını verdi.
Dünya için ışıklar kapatıldı
"365 gün sürecek bir etki yaratmasını amaçlıyoruz"
Türkiye'de ilk olarak 2008 yılında yapılan kampanya, 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı ve Boğaziçi Köprüsü de ışıklarını kapatarak destek verdi. 2011 yılında 20 binden fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum, Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de yerini aldı. 2012 yılında ise Türkiye’de rekor kıran 75 binden fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı, Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı.
WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, 2014’te Türkiye’den 20’den fazla kentin etkinliklere destek verdiğini, Boğaz köprüleri, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Cami gibi önemli anıtsal yapıların ışıklarını kapattığını hatırlattı. Tolga Baştak açıklamasında,“Bu yıl daha çok kentin ve kurumun katılımıyla iklim değişikliğine dikkat çekmek ve daha da önemlisi bu sembolik eylemin insanların tüketim alışkanlıklarında 365 gün sürecek bir etki yaratmasını amaçlıyoruz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
PRATİK KESTANE KEBABI TARİFİ! Kışın vücudu çelik gibi yapıyor, faydası say say bitmiyor... Grip, soğuk algınlığı iyi gelmediği şey yok
PASTANECİLERİN SIR GİBİ SAKLADIĞI YÖNTEM! 5 Dakikada Hazırlanıyor: 'Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Ve Püf Noktaları!'
YAPAY ZEKADAN '2025' YILI KEHANETLERİ! Sosyal Medyayı İkiye Bölen Soruya Bakın Ne Yanıt verdi!
En uzun gece ne zaman 2024? 21 Aralık en uzun gece ile ilgili bilgiler!
MASTERCHEF DANİLO ZANNA'NIN FAVORİSİ! Meşhur İtalyan lezzeti! Lazanya yaparken bu püf noktalarına dikkat!