Donarak ölmemişler, öldürülmüşler

Edirne'de nisan ayında çalılıkların arasında bulunan ve donarak öldükleri sanılan 9 Afganlı mültecinin gasp edildikten sonra av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi.
Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'ndeki çalılık alanda geçen nisan ayında cesetleri bulunan 3'ü çocuk, 9 Afgan mültecinin üzerindeki para ve değerli eşyalarının gasp edildikten sonra dövülerek ve tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Adana, Edirne ve Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde 4 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan E.K. tutuklandı.
Bulgaristan'a sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'nde geçen 9 Nisan tarihinde çalılıklar arasında ceset olduğunu görenler çiftçiler jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede sınırı kaçak geçmek isteyen tanınmayacak durumda 1'i kadın , 1'i çocuk ve 2 erkeğe ait 4 ceset bulundu.
Soğuktan dondukları tahmin ediliyordu
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri aynı bölgede 17 Nisan tarihinde yaptığı ve iz köpeği Alaz'ın da katıldığı aramalarda dereye yakın çalılık alanda 1'i 4 yaşlarında kız çocuğuna ait olduğu belirlenen 3 ceset, kadın ile erkeğe ait kafatası ile bacak kemikleri buldu.
İki farklı günde yapılan aramalarda toplam 9 kişinin cesedi bulunarak incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Fotoğraftan şüpheliye ulaşıldı
Adli Tıp Kurumu'nun otopsisi sonucu Afganistan uyruklu olduğu belirlenen 9 kaçaktan 4'ünün kimlikleri tespit edildi. Soğuktan donduğu tahmin edilen kaçakların dövüldükten sonra tüfekle öldürüldüğü belirlendi.
Mültecilerden birinin üzerinden çıkan aile fotoğrafı ile soruşturmayı derinleştiren Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fotoğrafın Kahramanmaraş'ta çekildiği, kaçakların Adana da oturan kılavuz E.K. ile temasa geçerek kaçak yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye kadar getirildiğini tespit etti.
9 ölü var, sadece 1 kişi tutuklandı
Mahkeme kararıyla jandarma ekiplerince fiziki ve teknik olarak 3 ay izlenen E.K. ile birlikte Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde Ö.T., Budakdoğanca Köyü ise A.F. ve L.F. jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K., tutuklanırken, diğer 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmaya devam ediliyor.
YPG'li savaşçılar Resulayn'da böyle görüntülendi
Erzurum'da 22 yaşındaki eşcinsele 4 yıl hapis istemiyle dava
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RESİMLİ CUMA MESAJLARI! Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Yazılı, Anlamlı, Sözlü, En Yeni, En Güzel Hayırlı Cumalar Mesajları
CUMA NAMAZI KILINIŞI: Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığına göre Cuma Namazı kılınışı
2025 Günaydın Mesajları ve Sözleri: Sevgiliye, Arkadaşa ve Dosta Romantik, Duygusal Günaydın Mesajları
KURBAN BAYRAMI 2025 TARİHİ: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihlerde? Kurban Bayramı tatili kaç gün?
ŞEVVAL AYI TARİHİ: Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulur?