"Sapanlı Teyze" Kolombiya'da
Gezi Parkı eylemleri sırasında çekilen fotoğrafı nedeniyle "Sapanlı Teyze" olarak anılan Emine Cansever'in o figürü Kolombiya sokaklarında. Gezi Parkı eylemleri sonrasında dünyanın pek çok şehrine yayılan slogan ve semboller arasına "Sapanlı Teyze" de katıldı. Kolombiya'daki duvarlara çizilen graffitiler arasında o da var.
Emine Cansever Gezi direnişi sırasında eylemlere katılanlardan biriydi. Taksim'deki protestolar sırasında çekilen bir fotoğrafıyla Türkiye onu tanıdı: "Sapanlı teyze". Elinde bir sapanla taş atarken çekilen fotoğrafı onu bir anda fenomene dönüştürdü ve bu isimle anılmaya başlandı. Daha sonra oturduğu Maltepe'nin Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik adlı gencin uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmesinin ardından 2013 Ekim'inde gözaltına alındı ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. Gerekçe, Haziran'daki o fotoğraftı. Savcı sorgusunda bunu sordu. İşçi emekçisiydi, hayatı boyunca bütün hak arama mücadelelerine katılmaktan geri durmamıştı ve Gezi eylemlerine de bu nedenle gitmişti. Sonra savcının, o fotoğrafla ilgili sorusunu yanıtladı: "Gazdan korunmak için maske taktım. Çevremdeki çocuklar da sapan kullanıyorlardı. Onları görünce heves ettim. Sapanla taş atarken kimseyi hedef almadım. Şeker hastalığı nedeniyle sağ kolumu iyi kullanamıyorum bu yüzden sapanla taş da atamadım". Emine Cansever, 3 ay hapishanede kaldıktan sonra, Aralık 2013'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Gezi Parkı eylemleri devam ettiği sırada dünyanın dört bir yanında destek bulmuş ve sembolleri ve sloganları pek çok şehrin meydanında görünür olmuştu. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. Kolombiya sokaklarındaki duvar resimleri arasına "Sapanlı Teyze" olarak anılan Emine Cansever'in graffitileri de dahil oldu.