Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) nedir, başvuru nasıl yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için destekleme ve yetiştirme kurslarının 5 Temmuz'da açılacağını bildirdi. Bu açıklama sonrasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) nedir? Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na başvuru nasıl yapılır? sorgulamaları hız kazandı. İşte DYK ile ilgili detaylar..
MEB tarafından 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için destekleme ve yetiştirme kursları 5 Temmuz'da açılacak. İhtiyacı olan öğrenciler okul pansiyonlarında kalabilecek. Örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun öğrencilere verilecek eğitim 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI (DYK) NEDİR?
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları, belirli zaman dilimlerinde öğrenciler için ekstra destek eğitimi için verilmektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında öğrenciler, pekiştirme ve geri kaldıkları derslerde ise açığı kapatma imkanına sahip olabiliyor.
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA KİMLER KATILABİLİR?
-Örgün ya da yaygın orta öğretim kurumlarından mezun olanlar
-Mesleki ve teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek Liselerinden mezun olanlar.
-Açık Öğretim (Örgün ya da yaygın) orta okul öğrencileri
-Gelen ilköğretim programı uygulanan özel eğitim orta okulu öğrencileri (Görme Engelli, İşitme Engelli, Ortopedik, Hafif Düzey Zihinsel Engelli)
-İmam Hatip orta okulu öğrencileri
-Örgün ve yaygın orta öğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler (Lise)
-Mesleki ve Teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesi öğrencileri
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Örgün eğitim öğrencileri okudukları okul ya da kurumlarından aldıkları EBA şifresi ile e-kurs modülü üzerinden tercih yapabilir. Açık öğretim öğrencileri örgün eğitim kurs merkezlerine, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri müdürlüklerine sınıf düzeyleri veya diplomaları ile şahsen başvuru yaparak kurs şifrelerini alabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu şehrin toprağından tuz fışkırıyor
Silifke yoğurdu Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili aldı
Adana'da Kadınların Gelir Kapısı Oldu! Ayda 3-4 Ton Üretiyorlar... Hepsi Yöresel Hepsi Doğal
AY DÖNGÜSÜ NEDİR? 23 Ocak Yarım Ay'ın Yükselişi Doodle oldu!
Çikolatayla İrmiğin Mükemmel Uyumu! Misafir 'Geliyorum' Demeden Sofrada: 20-30 Dakikada Hazırlanıyor! Yiyen Bir Tabak Daha İstiyor