hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Delta İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Delta İşareti Kısayolu...

    Delta İşareti Nedir, Nasıl Yapılır Klavyede Delta İşareti Kısayolu...
    expand

    Klavyede Delta işareti ( Δ ) yapmak kimine biraz karmaşık gelebilir. Çünkü bilgisayarların klavyeleri ile bu kısayol bulunmamaktadır. Ancak bilgisayarda Delta işareti yapmanın basit birkaç yolu vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Delta İşareti Nedir? 

     Matematikte sonlu fark, ters matrisin determinantı gibi işlemlerin yapılmasında delta işareti kullanılır. Bu simge Yunanca D harfini gösterir. Fizik alanında ise hızı ifade eder. Astronomik birimde de dünyaya olan uzaklığı ifade etmek için yine delta işareti tercih edilir. Ayrıca Delta işareti büyük ve küçük şekillerde olabilir. Küçük delta işaretinin ise geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

     Delta İşareti Nasıl Yapılır?

     Klavye üzerinde olmayan simgelerin metine eklenmesi, karakter eşlem tablosu ile yapılabilir. Bunun için ilk olarak Windows ve R tuşlarına aynı anda basmak gerekiyor. Burada bir pencere açılır. Bu pencereye charmap araması yapılır ve daha sonra karakter eşlem tablosu açılır. Tabloda gelişmiş görünüm kutucuğu açılarak içerisine U + 0394 yazılması gerekir. Bu kod yazıldıktan sonra Delta Δ işareti çıkacaktır. İşareti seç ve kopyala yapılması gerekmektedir. Daha sonra istenilen yere yapıştırılarak kullanılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Delta İşareti İçin Diğer Kısa Yollar

     Delta işaretinin bir yapılışı daha vardır. Bu da işaretin başka bir alandan kopyalanıp metine yapıştırılması olmaktadır. Günümüzde bu yöntem en sık tercih edilen seçenek olmaktadır.

     Başka bir kısa yol daha bulunmaktadır. Simge seçildikten hemen sonra CTRL + C ile kopyalanır. Metine gelinir ve CTRL + V ile istenilen yere yapıştırılır. Bu kısa yollar arasından seçim yaparak Delta Δ işaretini kullanmak mümkün olmaktadır.

     Klavyede Delta İşareti Kısa Yolu

     Excel ve Word'de delta işareti yapmak son derece kolaydır. Bunun için Windows ve Mac cihazlarında ki yöntemlerden biri seçilmelidir. Ancak en sık kullanılan yöntem kopyala yapıştır seçeneği olmaktadır. Böylelikle ister Mac ister Windows her iki sistemde de kolaylıkla delta İşareti kullanılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow