Bozulan psikolojinizi düzeltecek 4 etkili yöntem
Sağlık sorunları, iş ya da eğitimle alakalı endişeler, duygusal olarak yıpratıcı olaylar... İnsanlar, psikolojisini olumsuz etkileyecek pek çok sorunla karşılaşıyor. Hayat devam ettiği sürece de bu durum her zaman böyle olacak. Yaşanan bazı olaylar kolaylıkla aşılıyor olsa da zaman zaman duygusal olarak etkisini sürdürdüğü de oluyor. Peki, yaşanan bu olumsuzluklardan en sağlıklı şekilde korunmanın yolları nelerdir? (Posta)
Hayatta karşılaştığımız tatsız olaylara rağmen psikolojimizi nasıl daha sağlam tutacağız? İşte oldukça sağlam bir psikolojiye sahip olmak için kolay ama etkili 4 yöntem...
Derin nefes
Sabah kalktığınızda derin bir nefes alın ve 5 dakika bile olsa kendinizle ilgili konuları düşünmek için zaman ayırın.
"Bugünkü sorumluluklarımı yerine getirebilirim, elimden geleni yapıyorum" ya da "Bugün nasıl hissediyorum, gerçekten istediğim ne?" diye kendinize sorular sorabilirsiniz.
Olumsuz düşüncelerden uzaklaşın
Sizi mutlu eden şeylerle meşgul olun, size iyi gelen kişilerle görüşün. Kısa bir süre için bile olsa sizi olumsuz duygulardan uzaklaştıracak şeylerle ilgilenirseniz, çok daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.
Yapılan çalışmalar, sosyal medyanın insan psikolojisi üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olduğunu ortaya koymuştur. Sosyal medyada fazla vakit geçiren kişiler, daha çok kaygı ve strese sahip oluyorlar. Bu sebeple bir süreliğine de olsa sosyal medya kullanımınıza ara verebilirsiniz.
Sınırınızı çizin
Sizi mutlu eden ve mutsuz eden şeyleri aklınıza getirin ve yaşamınızda buna göre bir sınır çizin.
Sizi kötü hissettiren şeylere vakit harcamak, psikolojinizi daha fazla yıpratmaktan başka bir şeye sebep olmayacaktır. Bu sebeple sınırlarınız doğrultusunda hareket edin ve önceliği her zaman kendinize verin.
Psikolojiyi bozan etkenler
İnsan psikolojisini bozan birçok farklı etken bulunuyor. Bunlardan bazıları dış etkenlerden dolayı oluşurken, bazıları ise tamamen kendi içimizden gelen sorunlar sebebiyle ortaya çıkıyor. İşte psikolojimizi bozan başlıca etkenler...
Çaresizlik
İşsiz kalma kaygısı
Sevdiğiniz işi yapamamak
Maddi kaygılar
Aile baskısı
Güvensizlik
Belirsizlik
Arkadaş çevresi
Toplumsal kutuplaşma
Mükemmelliyetçilik
Yalnızlık
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dışı gevrek, içi pamuk gibi! İstanbul'daki pastanelerin en çok talep gören ürünlerinden! 20-25 dakikada pişiyor!
Nedim Türkmen’e ne oldu, yanan otelde miydi? Nedim Türkmen kimdir, kaç yaşında, nereli?
Meyve Değil Sanki Vitamin Deposu! Siirt'te Yetişiyor, Gribi, Soğuk Algınlığını Şıp Diye Kesiyor!
Omega-3 ve B12 Deposu Olarak Biliniyor! Mangal Söndüren Balık: Tırsi!
Kilis ve Gaziantep sofralarının ortak lezzeti katmer