Berat Gecesi Kandili'nde 100 İstiğfar Çekilir mi? İstiğfarın Fazileti Nedir ve Diyanet Ne Diyor?
![Berat Gecesi Kandilinde 100 İstiğfar Çekilir mi İstiğfarın Fazileti Nedir ve Diyanet Ne Diyor](https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/75/740x416//67ad9bef687256ed10159c16.jpg)
Berat Kandili İslam dini için mübarek geceler arasında yer alıyor. Tüm dünyada idrak edilecek olan Berat Kandilinde 100 istiğfar çekmek isteyenler 100 istiğfar nasıl çekilir, Berat Kandilinde 100 istiğfar çekilir mi gibi sorulara yanıt arıyor. Müslümanlar için Berat Kandili, günahlardan arınma, duaların kabul edilme ve Allah'ın rahmetine sığınma fırsatıdır. Berat Kandilinde ibadet etmek, Kur’an-ı Kerim okumak, tövbe istiğfar etmek, dua etmek ve tesbih çekerek Allah’ı zikretmek büyük önem taşır. Peki, Berat Gecesi Kandili'nde 100 istiğfar çekilir mi? İstiğfarın fazileti nedir ve Diyanet ne diyor?
Berat Kandilini yaşadığımız bu günde Berat Kandilinde 100 istiğfar nasıl çekilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. 13 Şubat Perşembe Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyenler ibadetlerini doğru şekilde yapmak için araştırmalara başladı. Kelime-i tevhid, istiğfar duası, tövbe istiğfar duası ve istiğfar ne demek gibi konular sorgulanıyor. İşte Berat Kandili 100 istiğfar, istiğfarın fazileti ve Diyanet İşlerine göre Berat Gecesinde 100 tövbe istiğfar önemi...
Berat Gecesi Kandilinde 100 İstiğfar Çekilir mi?
İstiğfar, İslam’ın temel ibadetlerinden biri olup, Allah’tan bağışlanma dilemek anlamına gelir. Berat Kandilinde 100 istiğfar çekmek büyük sevap kazandıracak ibadetler arasında yer alıyor.
Tövbe İstiğfar Nasıl Çekilir?
İstiğfar, genellikle “Estağfirullaha Rabbi min külli dhambin ve etûbü ileyh” şeklinde çekilir. Bu dua, Allah’tan bağışlanma dilemek için sıklıkla kullanılır. Özellikle Miraç Kandili gibi mübarek gecelerde, istiğfar çekmek, Allah’ın rahmetini kazanmak için önemli bir fırsat sunar.
İstiğfarın Fazileti Nedir ve Diyanet Ne Diyor?
"Allah'tan bağışlanma dilemek" anlamına gelen istiğfar, günahlardan arınmanın ve Allah'ın rahmetine sığınmanın en etkili yollarından biridir. En yaygın istiğfar ifadesi, "Estağfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilerim) cümlesidir.İstiğfar, "Estağfirullah" veya "Estağfirullah el-azim ve etûbu ileyk" diyerek yapılabilir.
İstiğfarın fazileti, hem Kur'an-ı Kerim'de hem de hadis-i şeriflerde sıkça vurgulanmıştır. İşte, istiğfarın faziletleri:
Günahların Bağışlanması:
İstiğfar, kişinin işlediği günahların affedilmesine vesile olur. Allah, samimi bir şekilde tövbe eden kullarını bağışlayacağını vaat etmiştir.
Manevi Huzur:
İstiğfar, kişinin iç huzurunu artırır ve günahların verdiği vicdan azabını hafifletir.
Rızık Bereketi:
İstiğfar, kişinin rızkının artmasına ve bereketlenmesine vesile olur. Kur'an-ı Kerim'de, "Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin ki, sizi belli bir süreye kadar güzelce geçindirsin ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin." (Hud Suresi, 3. Ayet) buyrulmuştur.
Sıkıntıların Giderilmesi:
İstiğfar, kişinin sıkıntılarının hafiflemesine ve problemlerinin çözülmesine yardımcı olur.
Cennete Girmeye Vesile Olur:
İstiğfar, kişinin ahirette cennete girmesine vesile olan bir ibadettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Kim samimi bir şekilde istiğfar ederse, Allah onu her türlü sıkıntıdan kurtarır ve ummadığı yerden rızıklandırır." buyurmuştur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Van Gölü havzasını seven flamingolar kışın da gitmedi
Spor ayakkabıları makineye atmadan önce dikkat! Bunları göz ardı eden yandı! Çöpü boylayabilir
MasterChef şampiyonu Onur Üresin püf noktasını verdi! Tam bir lezzet şöleni! Kayseri yağlaması böyle olur
Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2025 Yılı Ramazan Ayı Ne Zaman, Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?
Berat Gecesi Ne Zaman 2025? Berat Kandili Ne Zaman? Berat Gecesi İbadetleri Nelerdir? 2025 Kandil Tarihleri