hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir? Bengal Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir Bengal Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bengal kedilerinin 4 kuşaktan geldiği biliniyor. F4 cinsi Bengal kedilerinin F2 ve F3 Bengal kedilerinden çok daha uysal bir karaktere sahip oldukları ve farklı özellikler taşıdıkları biliniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir?

    Bengal kedisi, ülkemizde bulunsa da bir Van kedisi ya da Ankara kedisi kadar sık görülmez. Ücretsiz sahiplendirilmesi yapılamayan bu kedileri sadece petshoplardan ya da yurt dışından temin edebilirsiniz. Bengal kedilerinin atası olarak bilinen ise, Asya leoparlarıdır. Asya leopar ırkının soyu son zamanlarda tükenme tehdidi altına girdiği için genetik bilimciler tarafından diğer türlerle yapılan çiftleştirme sonucunda bu kediler ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bu kediler çok uysaldır. Vücut yapısı ise, kaslı, kıvrak ve orta iriliktedir.

    Bu kedilerin ortalama ağırlığı ise, 3-7 kilo arasında değişiklik gösterir. Sivri çene hatlarına sahip olan bu kedi ırkı, daha çok keskin bakışları ile dikkat çeker. Çok hareketli ve çevik bir yapıya sahip olan Bengal kedileri, güçlü ve kaslı vücut yapısına sahiptir. Nadir görülen bu kedi ırkı, insanlara çok iyi bir dostluk yapar ve yanınızdan ayrılmaz.

    Bengal Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Bengal kedilerinin tüy bakımı çok kolaydır. Kısa tüylü bir tür olan Bengal kedisinin, tüylerinin kesilmemesi gerekir. Bu kedilerin tüyleri ise, 3-4 günde bir ya da haftada bir taranarak düzenli bir şekilde tüy bakımının yapılması gerekir. Tüylerini parlak göstermek için kedi tüyü pudralarından uygularsanız bu kedilerin tüyleri çok daha çekici görünür. Yıkandığı zaman diğer kedilere göre tüyleri daha geç kuruyan bu kediler, bebekken su ile korkutulmadınız sürece kendi kendine suya alışabilir. Banyodan sonra onu kurulayarak kedinizin daha kısa süre içinde kolaylıkla kurumasını sağlayabilirsiniz.

    Bengal kedileri, 20 yıl süren çeşitli çalışmalar sonucunda tamamen kendine özgü desenlerle donatılmış ama leopar karakterinden uzaklaştırılarak beslenmesi çok kolay evcil bir tür olarak ortaya konuldu. Bengal kedilerinin bakımı ise oldukça zordur ve bu nedenle de sahiplenilmeden önce iyice araştırılması gerekir. Bengal kedileri, çiğ beslenme biçimine çok daha yatkındır. Bu kedilerin ise sağlıklı ve güçlü olabilmesi için kaliteli bir kedi maması ile doğru bir şekilde beslenmesi gerekir. Zaman zaman kedinize besin takviyesi de vererek daha sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlayabilirsiniz. Fakat aşılarını yaptırmayı aksatmamanız gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow