hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir? Belçika Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Belçika Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir Belçika Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Belçika çoban köpeği, köpek türleri arasında atikliği ile bilinmektedir. Güçlü bir duruş sergilemektedir. Sahibini koruma içgüdüsü oldukça yüksektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belçika Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir?

    Belçika çoban köpeği tereddüt etmeden atağa geçebilmektedir. Yüzmeyi çok sevmektedir. Diğer hayvanlar ile arası oldukça iyidir. Bu yüzden çoban köpeği olarak kullanılmaktadır. Sahibi ile uzun yürüyüşler yapmayı çok severler. Kolay bir şekilde eğitilebilirler. Soğuk iklime dayanıklıdır. Enerji seviyesi çok yüksektir. Enerjisini atabilmesi için gün içerisinde koşması ve yürümesi gerekmektedir.
    Oyun oynamayı çok severler. Her cins köpek ile anlaşamazlar. Tanımadığı kişilere hemen samimi bir girişimde bulunmazlar.

    Belçika çoban köpekleri çok hırslıdır. Aynı zamanda hızlı olan bu köpek türü iş köpeği haline gelmiştir. Yanlış şekilde yetiştirildiği zaman çok tehlikeli bir köpek olabilir.
    Genellikle sakin bir yapıya sahiptirler. Zeki ve uyanık bir köpek türüdür.

    Belçika Çoban Köpeği Karakteri:

    Belçika çoban köpeği sert bir mizacı vardır. Sahiplerinin ilgilerini çekmek ister. Duygusal olarak bağ kurma konusunda son derece iyidir. Sahibine karşı sadıktır ve korur. Çocuklar ile arası çok iyidir. Her zaman kendinden emindir. Utangaç bir kişiliği yoktur. Eğitime ve sosyalleşmeye oldukça açık bir köpek türüdür.

    Belçika Çoban Köpeği Bakımı:

    Belçika çoban köpeğinin düzenli olarak egzersiz yapması gerekmektedir. Tüylerinin düzenli olarak taranması onun sağlığı için çok önemlidir. Yılda bir kere banyo yaptırılması gerekir. Bu sayede ölü tüylerinden kolayca kurtulabilmektedir. Ağız sağlığı bu tür köpeklerde çok önemlidir. Günlük olarak diş fırçalaması çok önemlidir.

    Belçika Çoban Köpeği Görünümü:

    Belçika çoban köpeğinin tüyleri kısa ve düzdür. Tüylerinin sert ve yoğun olmasından dolayı her türlü hava koşuluna uyum sağlayabilmektedir. Siyah bir yüz, siyah kulaklar ve açık tonlu tüylere sahiptir. Belçika çoban köpeği 40 ile 60 kilo arasında olabilmektedir. Omuz genişlikleri de yaklaşık olarak 26 santimdir.

    Belçika Çoban Köpeği Diğer Canlılar ile İlişkisi

    Belçika çoban köpeği çocuklar ile iyi geçinebilmektedir. Bu köpek türü ile büyüyen çocuklar nazik ve sevecen bir kişilik yapısına sahip olurlar. İri yapılarından dolayı çok küçük çocuklara istemeden zarar verebilmektedir. Bu tür köpeklerde diğer tür köpeklerin yavruluk döneminde beraber büyütülmesi önerilmektedir. Kedi ve köpeklere karşı saldırgan olabilirler.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow