Bebekler ve Sağlıkları: Bebekler Neden Hapşırır?
Bebeklere doğumdan itibaren hassas bir şekilde yaklaşmak ve onların sağlığına dikkat etmek çok önemlidir. Çünkü özellikle ilk zamanlar vücutları oldukça hassas bir yapıya sahip olduğu için pek çok sorun ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Tabii her ne kadar bebeklerin sağlığına bakılsa bile bazı unsurlar merak edilir.
Bebeklerin neden hapşırdığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Özellikle herhangi bir hastalık olması bile bebekler doğumdan itibaren çok sık şekilde hapşırırlar. Ebeveynler böyle durumlarda her ne kadar korkuyor olsa bile bunun doğal bir sebebi olduğunu söylemek mümkündür.
Bebekler ve Sağlıkları: Bebekler Neden Hapşırır?
Miniklerin doğumu ile beraber vücutları oldukça hassas bir yapıya sahip olur. Böyle zamanlarda onların vücudunu korumak büyük öneme sahiptir. Fakat bununla beraber bebekler çok sık hapşırır ve böyle zamanlarda anne ile babalar bir korku yaşar. Elbette her ne kadar bunun bir hastalık sebebinden olabileceği ön plana çıksa bile, daha çok doğal sebeplerden dolayı gerçekleşir.
Çünkü bebekler ilk birkaç aylık olana kadar burunlarından nefes alıp verirler. Bu sebepten dolayı burunlarına toz veya benzeri unsurlar kaçtığında çok fazla hapşırılmaktadırlar. Özellikle bu dönem içerisinde burun delikleri çok küçük olduğundan dolayı dış unsurlar bebeklerin daha fazla hapşırmasına sebebiyet verebilir.
Bebeklerin Sık Hapşırmasını Önlemek İçin Ne Yapmak Gerekir?
Doğal olarak bebeklerin doğumu ile beraber çok fazla hapşırması ortaya çıkar. Çünkü çok küçük burun deliklerine sahiplerdir ve bu dönem içerisinde sürekli burunlarından nefes alıp verirler. Bu da toz ya da birçok farklı dış etkinin burunlarından içeri girmesine sebebiyet verir. Böylece doğal olarak bebekler çok sık hapşırır. Bunun önüne geçebilmek için öncelikle bebeklerin sık sık burunlarını temizlenmesi çok önemlidir.
Özellikle yeni doğan bebekler burunlarını çekemez ve bu da onların çok fazla hapşırmasına sebebiyet verebilir. Böyle durumlarda bebeklerin hapşırmasını engellemek ya da azaltmak amaçlı, yapılabilecek tek çare onların burunlarını temizlemektir. Düzenli olarak bunu yapmak suretini bebeklerin hapşırması daha da az noktaya ulaşır.
Bebeklerin Hapşırması Tehlikeli mi?
Genelde yeni doğan bebekler ele alındığında çok sık hapşırmaları doğaldır. Çünkü bunun dediklerinin küçük olması ile beraber ve bu dönemde burunlarından nefes almaları eşliğinde hapşırma durumu ortaya çıkar. Toz ve benzeri gibi unsurların içeri girmesi doğrultusunda çok fazla hapşırma söz konusu olur.
Böyle durumlar oluştuğunda ise bebeklerin hapşırmasının tehlikeli olmadığını söylemek mümkündür. Ancak yine de bu durumun çok fazla yaşanması söz konusu olursa bir uzman doktora görmek büyük öneme sahiptir.
Bebekler Kaç Yaşına Kadar Çok Sık Hapşırır?
Doğumdan itibaren özellikle İlk birkaç ay bebekler hapşırır. Yani 4 aylık ya da 5 aylık ve hatta 6 aylık olana kadar bebekler hapşırmaya devam eder. Çünkü yukarıda da dendiği gibi bebekler burunlarından bu dönem içerisinde nefes alır ve bulun dedikleri çok küçüktür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Adetliyken dua okunur mu, hangi dualar okunur? Adetliyken Ayetel Kürsi okunur mu?
GÜNCEL A 101 AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU 14 Kasım 2024: A101'de hangi ürünler indirimde? Buharlı temizleyici, su sebili, pencere temizleme robotu!
MASTERCHEF'E DAMGA VURAN LEZZETLER! Sopa De Crema, Tikvenik, Chiles En Nogada, Fesenjan, Waldorf Salata, Valassky tarifi ve püf noktaları
Geçmeyen öksürüğe doğal çözüm: Hatmi çiçeği (Ebegümeci) ve meyan kökü şifası! Bu tarif tam bir reçete!
Kimisi et attı, kimisi telefona sarıldı! Gören dönüp bir daha baktı!