hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    B7 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? En Çok B7 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

    B7 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur En Çok B7 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir
    expand

    B7 vitamini aynı zamanda biyotin olarak da bilinmektedir. B vitamini grubuna dahil olan B7 vitamini özellikle cildin yapısına, saça ve tırnağa olumlu yönde etki etmesi nedeniyle güzellik vitamini olarak da adlandırılmaktadır. Kalın bağırsakta bulunan bakteriler tarafından üretilmekte olan B7 vitamini, suda çözünen bir yapıya sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    B7 vitamini vücudumuzda kendiliğinden üretilen bir vitamin olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda B7 vitamininin vücudumuza aldığımız bir takım besinler içerisinde de yer aldığını söylemek mümkündür. B7 vitamininin vücut içinde bilinen çeşitli faydalarının olduğunu söylemek mümkündür. Vücutta birçok metabolik faaliyetin gerçekleşmesi için ihtiyaç duyulmakta olan bir vitamin türüdür. İçeriğinde en fazla B7 vitamini bulunan yiyecekler;

    Karaciğer ve böbrek gibi sakatat ürünleri,

    Yumurta sarısı,

    Soya fasulyesi ve diğer baklagiller,

    Yer fıstığı, fındık ve badem gibi kuruyemişler,

    Kuruyemişlerden elde edilen yağlar,

    Tam tahıllar,

    Mantar,

    Karnabahar,

    Muz,

    Avokado,

    Mısır,

    Bezelye,

    Yulaf ezmesi,

    Beyaz lahana,

    Soyulmuş arpa,

    Buğday,

    Tavuk,

    Dağ çileği,

    Peynir,

    Yalancı iğde ve

    Kaymak gibi besinler olduğu söylenebilir. 

    Günlük hayatta sıklıkla tüketilmekte olan birçok besinin içerisinde B7 vitamini bulunmaktadır. Biyotin içeren gıdaların mümkün olduğu kadar az işlemden geçirilerek ve çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Besinlerin tüketimiyle birlikte vücuda B7 vitamini alınması mümkün olduğu gibi aynı zamanda biyotin içeren gıda takviyelerinin kullanılması da tercih edilebilmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biyotin yönünden zengin olan gıdalara beslenme düzeni içerisinde yer verilmemesi veya doğuştan gelen emilim sorunlarının B7 vitamini eksikliğine yol açabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Vücutta biyotin eksikliği olması durumunda en yaygın şekilde saçlarda ve ciltte problemler görülebileceği bilinmektedir. 

    En Çok B7 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

    Günlük hayatta tüketilmekte olan çeşitli besinlerin içerisinde B7 vitamini yer almaktadır. B7 vitaminin özellikle hamilelik döneminde ihtiyaç duyulabilen besinler arasında bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

    B7 vitamini saçın korunmasına katkıda bulunan bir vitamin olarak bilinmektedir. Aynı zamanda enerji oluşum metabolizmasına da katkıda bulunduğu söylenebilir. Mukozanın korunmasına katkı sağlayan bir özelliğe de sahip olduğu bilinmektedir.

    B7 vitamini içeren besinlerin tüketilmesi kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olmaktadır. B7 vitamini içeren birçok besin bulunmaktadır. Hem hayvansal gıdalardan hem de bitkisel gıdalardan B7 vitamininin alınması mümkün olmaktadır. 

    Süt ve süt ürünleri,

    Ton balığı,

    Somon balığı

    Sakatatlar,

    Yumurta,

    Tavuk,

    Soya fasulyesi,

    Brokoli,

    Badem,

    Yulaf,

    Karnabahar,

    Ispanak,

    Patates,

    Mantar,

    Muz,

    Fındık,

    Pirinç,

    Ceviz

    İçeriğinde yüksek oranda B7 vitamini bulunan besinler olarak sıralanabilmektedir. B7 vitamininin vücutta eksik olması halinde ise bazı şikayetler görülebilmektedir. Cildin solgunlaşması, saç dökülmesi, iştahsızlık, dikkat eksikliği, kas ağrıları, ruhsal bunalım, kansızlık, yorgunluk hissi, saç derisinin kuruması gibi problemler vücutta vitaminin eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Biyotin eksikliği belirtilerine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bir doktora danışabilir ve tahlil verebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow