hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 Ağustos'ta (bugün) noterler açık mı, kapalı mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan noterler çalışıyor mu?

    30 Ağustosta (bugün) noterler açık mı, kapalı mı 30 Ağustos Zafer Bayramından noterler çalışıyor mu
    expand

    30 Ağustos 2024 Cuma günü yurt genelinde Zafer Bayramı büyük bir coşku ile kutlanacak. Zafer Bayramı resmi tatilinin hafta içerisine denk gelmesinin ardından noterler aracılığıyla işlem yapacak olanlar "30 Ağustos'ta noterler açık mı, kapalı mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, noterler 30 Ağustos'ta çalışıyor mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Noter onayı, vekaletname verme ve alma, devir işlemleri gibi birçok farklı işlem için kullanılan noterler hafta sonları kapalı durumda oluyorlar. Peki, resmi tatillerde bu kurumlarda durum ne? 

    NOTERLER 30 AĞUSTOS'TA AÇIK MI, KAPALI MI? ZAFER BAYRAMI’NDA NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

    30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı resmi tatili bu yıl cuma gününe denk gelecek. Resmi tatil olması nedeniyle cuma günü noterler kapalı olacaklar. Bu nedenle perşembe günü mesai bitimine kadar noterlerde işlemlerini halletmeyen kişiler bir sonraki işlem günü olan pazartesi gününü beklemek zorunda olacaklar.

    Noterlerin yanı sıra bankalar, PTT’ler, kargolar daha kapalı olacaklar. Eczaneler nöbetçi usulü çalışacak, hastaneler ise acil bölümlerinde ve aşı bölümlerinde hizmet verecekler. Nöbetçi noter uygulaması resmi tatillerde yer almadığı için 30 Ağustos'ta noterlerde işlem gerçekleştirilemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow