Doğa için 15 kilometre yüzdü
Muğla’da triatlon sporcusu Metin Çelik, İztuzu sahili ve çevresindeki koyların korunmasına dikkat çekmek amacıyla, açık denizde 15 kilometre kulaç attı.
Aşı koyundan, yaklaşık 15 kilometre karaya çıkmadan kulaç atarak, Caretta Carettaları ile ünlü İztuzu Sahili'ne ulaşan Çelik, 6 saat denizde kaldı. Almanya’dan Dalyan’a yerleşen turizmci Metin Çelik, yıllardır bisiklet, doğa yürüyüşü, dağcılık ve yüzme ile ilgilendiğini belirterek, “Eşsiz güzellikteki koylarımızın, kıyılarımızın ve Dalyanımızın korunmasına dikkat çekmek amacıyla yüzdüm. Bu bölgenin daha iyi korunabilmesi için ekolojik turizm ve tarım yapılması lazım, her geçen gün bu bölgenin korunması zorlaşıyor” diye konuştu.
6 saat 10 dakika içerisinde Aşı koyundan, İztuzu sahiline yüzdüğünü anlatan Çelik, “Su çok güzeldi. Keyifli geçti. Bundan sonra daha fazla kişiyle grup halinde yüzmek istiyorum. Seneye tekrarını yapmayı düşünüyorum” dedi.
Etkinliğe destek veren Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, sahile gelerek, Metin Çelik’i tebrik etti. Yiğit, 15 kilometre kulaç atan ve 6 saatte İztuzu’na ulaşan Çelik’in dikkat çekmek isteği konusunda çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Koylarımızın, İztuzu sahilimizin ve Dalyanımızın temiz kalmasına dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliğe destek olduk. Metin bey amacına ulaştı. Metin beyleri çoğaltmamız, onlara destek olmamız lazım, yerel yönetim ve dernek olarak desteğimizi vermeliyiz. Hem Metin beye hem de organizasyonu sağlayan Ersin beye, Dalyan'a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”
Çelik’in macerası bir sosyal paylaşım sitesinde “Dalyan Life” adıyla paylaşımlar yapan sosyal medya grubu tarafından denizden ve havadan görüntülendi.
SON DAKİKA
-
09. 30
Trump'ın tarifeleri yürürlüğe girdi
-
09. 28
Emeklilikte İki Maaş Dönemi Bitiyor mu? Asgari Ücret Desteği ve Engelli Emekliliğinde Yeni Dönem
-
09. 23
SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? 9 Nisan deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Erzincan'da deprem mi oldu? Kandilli Rasathanesi son depremler listesi!
-
09. 19
KKTC’de liselerde başörtüsü serbest bırakıldı
-
09. 15
GÜMÜŞHANE'DE DEPREM! Gümüşhane'de deprem mi oldu? Deprem kaç şiddetinde oldu? Erzincan, Bayburt, Giresun, Trabzon ve civar illerden de hissedildi!
-
09. 14
Güney Kore'de ana muhalefet lideri Lee, seçim öncesi parti başkanlığından istifa etti
EN ÇOK OKUNANLAR
DÜNYANIN EN İYİ YEMEKLERİ LİSTESİ GÜNCELLENDİ! Türkiye'den bakın hangi 2 lezzet ilk 10'a girdi
RESİMLİ CUMA MESAJLARI! Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Yazılı, Anlamlı, Sözlü, En Yeni, En Güzel Hayırlı Cumalar Mesajları
CUMA NAMAZI KILINIŞI: Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığına göre Cuma Namazı kılınışı
KURBAN BAYRAMI 2025 TARİHİ: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihlerde? Kurban Bayramı tatili kaç gün?
ŞEVVAL AYI TARİHİ: Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulur?