hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aç olan gelsin

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bir ev düşünün. Her an kalabalık ve her an yemek pişiriliyor. Üstelik o evde yemek yiyenler birbirini tanımıyor. Bunun adına da "foodsurfing" diyorlar. Amaçları ise bugünlerde unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak. Sosyal medya üzerinden "açım" diyerek verilen adrese gitmeniz yeterli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki bu sistem nasıl çalışıyor? Yemeği kim yapıyor kim yiyor? O ev kapılarını CNN Türk Muhabiri Zeynep Karamustafa ve Kameraman Serkan Emekçi'ye açtı. 

    İstanbul'un orta yerinde, Tarlabaşı'nda iki göz bir ev. Ev hep kalabalık. Gidenin gelenin haddi hesabı yok.

    Evin ana kuralı şu: "Evini aç, pişirdiğini paylaş, arkadaş edin".

    Yemeği beraber yapıp, beraber yiyip, birlikte sofra topluyorlar. Hem karınlar doyuyor hem de arkadaşlıklar gelişiyor. Projenin mimarları Dinçer İşgel ve Şahan Gül. Biri tiyatrocu biri mühendis. Onların da yolu bir yemek davetinde kesişmiş. Sistem şöyle işliyor. Sosyal medyada siz evinizi açabileceğinizi söylüyorsunuz civarda olan ve karnı aç olanlar geliyor. 

    Mobil uygulama için sponsor arıyorlar

    Foodsurfing'i en çok öğrenciler özellikle de Erasmuslu öğrenciler sahiplenmiş durumda. Gruptan bir kişi birini ağırlıyor, sonra da bir başkası diğerini ağırlıyor. Adresler değişse de yapılanlar hep aynı. Birlikte yemek yemek. Tanımadık bir eve gitmek cesaret istese de iş güvenmekten geçiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şahan ve Dinçer bu projeyi daha da geliştirmek istiyor. Hedefleri ise bu işi mobil uygulamaya dökmek. Mobil uygulama için sponsor arıyorlar. Tehlike yok sadece yemek var. Bir de unutulan komşuluk ilişkileri. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow