hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zırh delici başlıkla havalandı… KARGU hedefini 12'den vurdu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yerli imkanlarla geliştirilen vurucu insansız hava aracı KARGU, zırh delici savaş başlığı ile gerçekleştirdiği test atışını başarıyla tamamladı. Hedef zırhlı aracı noktasal hassasiyetle vuran İHA, halihazırda 10'dan fazla ülkeye ihraç da ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği insansız savunma sanayii ürünleri arasında kamikaze dronelar yer alıyor. Dünya üzerindeki birçok çatışma bölgesinde aktif kullanılan kamikaze dronelar savunma sanayiinde gün geçtikçe önem kazanıyor. Bir Türk firması tarafından üretilen KARGU vurucu insansız hava aracı, zırh delici savaş başlığı ile test atışını başarıyla gerçekleştirdi.

    Zırh delici mühimmatla havalanan KARGU, hedef olarak belirlenen zırhlı araca dalış yaptı ve ilk test atışında hedefini noktasal hassasiyetle imha etti.

    Testin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Harp ortamında ve dünya arenasında kendini başarıyla kanıtlamış milli platformlarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

    KARGU’nun hedefini başarıyla vurduğunu kaydeden Görgün, KARGU’nun Mehmetçiğin terörle mücadele operasyonlarında sınır içinde ve ötesinde kullanıldığının altını çizdi.

    Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine 2018 yılında giren KARGU, 2021 yılında ilk ihracat başarısına imza attı. 2024 itibarıyla üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edildi. Modernizasyon çalışmaları da devam eden insansız hava aracının, kısa süre içinde radyo frekans arayıcı başlığı ile düşman radar ve elektronik harp sistemlerine taarruz etme kapasitesine kavuşması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow