hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zengezur Koridoru ne zaman açılacak?

    Türk dünyasını birbirine bağlayan, "Zengezur Koridoru" açılacak mı? Türkiye-Çin arasındaki ulaşımda yeni projeler gündemde mi? Açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı. Bakan Uraloğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'nda konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zengezur Koridoru, Türkiye ve Azerbaycan için en önemli koridorlardan birisi. Hem Türk dünyasını birbirine bağlıyor hem de Uzak Doğu'dan Avrupa’ya uzanabiliyor. Dolayısıyla taşımacılık, ticaret, ulaşım konusunda kritik bir öneme sahip.

    Uraloğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'na katıldı. Organizasyonun ilişkileri güçlendirdiğini belirtti. Koridorun açılmasının, Türk dünyası açısından önemini vurguladı.

    Zengezur Koridoru ne zaman açılacak

    Uraloğlu, Türkiye ve Çin arasındaki dış ticaret faaliyetlerinin gelişmesi gerektiğini de vurguladı. Bunun için, ulaşım olanaklarının güvenli, kesintisiz ve hızlı olması gerektiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uraloğlu, “Ermenistan topraklarındaki Zengezur Koridoruyla ilgili aşama katettik ve orada da çalışmaları Azerbaycan, Türkiye ve Ermenistan olarak takip ediyoruz. Orası orta koridorun önemli alternatiflerinden biri olacak. Çin-Türkiye arasında orta koridor ve BTK Demiryolu Hattı üzerinden, orta vadede yıllık 200'ün üzerinde düzenli blok konteyner treni işletilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow