hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması derinleşti!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye’nin konuştuğu ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalı giderek büyüyor. Soruşturma devam ederken iddianame değerlendirme aşamasında. Onlarca bebeği para uğruna ölüme terk eden o hastanelerin ruhsatları ise iptal edildi. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Can Şahiner’in haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin konuştuğu ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalında bebekleri ölüme terk eden 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi, tabelalar söküldü ve kapılara kilit vuruldu.

    Sağlıklı doğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakım servislerine nakleden çete üyeleri SGK’dan para almak için bebekleri aylarca yoğun bakımda tuttu. Kimi bebekler bakımsızlık nedeniyle can verdi.

    Onlarca bebeğin ölümüne sebep olan ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması derinleştirildi. 22’si tutuklu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede örgütün şemasına da yer verildi. Çete lideri Dr. Fırat Sarı önderliğinde bir araya gelen çete üyeleri Dr. İlker Gönen’in yönlendirmeleriyle hareket etti.

    Bebekleri usulsüz şekilde ölüm hastanelerine sevk eden Ambulans Şoförü Gıyaseddin Mert Demir şemada yönetici grubunda yer aldı. Hemşireler, 112 sağlık çalışanlarının da yer aldığı diğer isimler ise örgüt üyesi olarak iddianamedeki yerini aldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 22’si tutuklu 47 sanık hakkında hazırlanan 400 sayfalık iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow