hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Şimdi ne olacak? Yerine kim geçecek? İşte dakika dakika gelişmeler...

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...
    expand

    Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, ABD'de tedavi gördüğü hastanede öldü. Gülen'in ölümünün ardından yerine kimin geçeceği, örgütün liderlik kadrosu için suikastlerin yaşanabileceği gibi konular gündem oldu. Terör örgütü lideri Gülen'in ölümüne dair tüm yaşananlar anbean CNN TÜRK ekranlarında...

    FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin, "O sahtekarın tekiydi" açıklaması

    FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde şehit olan Murat Kocatürk'ün babası Bayram Kocatürk, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin, "O sahtekarın tekiydi ve sonuçta da devletimizi, vatanımızı düşmanlara teslim etme kalkışmasını yaptı ama Allah bu şehitlerimizi, gazilerimizi ayaklandırdı, milletimizi uyandırdı." dedi.

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili AA muhabirine konuşan Kocatürk, "Vallahi çok üzüldüm. Daha da uzun yaşasaydı, acılar içinde kıvransaydı daha sevinirdim. Ben Müslüman olduğuna inanmıyorum. Çünkü onları çok izledim. Böyle anlatıyor, anlatıyor, ondan sonra bir ağlama sonra gözlerinden bir tek damla daha düşmüyordu, çıkmıyordu ve o saf insanlar da böyle izliyordu." diye konuştu.

    Kocatürk, "O sahtekarın tekiydi ve sonuçta da devletimizi, vatanımızı düşmanlara teslim etme kalkışmasını yaptı ama Allah bu şehitlerimizi, gazilerimizi ayaklandırdı, milletimizi uyandırdı." dedi.

    Oğlunun 34 yaşında şehit olduğunu dile getiren Kocatürk, şöyle devam etti:

    "Buraya geldi, iki ay kala, 15 günde ve 10 günde devamlı şehit olacağını söylerdi, çok arkadaşlarına ve kardeşlerine söylemişti. Bize de devamlı söylüyordu. Son 10 gün önce söylüyordu: 'Baba şehit olacağım' diye. Oğlumun şehit olacağı günü ve saati dahi bildiğine inanıyorum. Öyle belirtiler ve işaretler vardı. Anlamıyordum o zaman. Şehit olduktan sonra hepsi, gördüğümüz rüyalar ve onun devamında bize verdiği mesajlar, o günleri ve saatini dahi bildiğini kanıtlıyor."

    Kocatürk, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Bu örgüt, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terör örgütü. Çünkü dünyanın 167 kadar ülkesinde, oralara yerleşmiş, oralara kök salmış, dünya çapında bir örgüt ama parçalanır. Ayrı ayrı Fetullah çıkar, onlar olmasa dahi FETÖ, bu medyada, sosyal medyada da görüyorsak, insanları aldatmak isteyen çok insan var."

    Ölmeden önce kaldığı oda görüntülendi

    AA'nın hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre, elebaşı Fetullah Gülen ölmeden hemen önce 251 numaralı odada kaldı.

    AA'nın görüntülediği 251 numaralı odanın ise bir süre önce boşaltılıp temizlendiği anlaşılırken, hastanedekiler kısa süre öncesine kadar buraya Gülen'e refakat edenleri görmek için bazı kimselerin geldiğini aktardı.

    Hastaneye gelen ziyaretçilerin ise morga gitmesine izin verilmiyor ve ziyaretçiler hasta odalarının bulunduğu bölüme yönlendiriliyor.

    Ömer Çelik: Milletimize ihanet etmiş bir haindi

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin Çelik, "Milletimize ihanet etmiş bir haindi. Terörist Gülen vatansız olarak dünyayı terk etti" dedi.

    Çelik, "Terörist başı Fetullah Gülen, gerek kurduğu ihanet şebekesi ise gerekse bu ihanet şebekesi vasıtasıyla hizmet ettiği odak vasıtasıyla büyük bir ihanet ve cinayet ağının mimarlığını yapmıştı." ifadelerini kullandı.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MSB: Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ibretliktir

    FETÖ elebaşı Gülen’in ölümüne ilişkin MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    “Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür.

    Bu hainin “vatansız” olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir.

    Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır.

    Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

    Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

     

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kirli örgütün kirli lideri öldü

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Ticaret Odası’nda “Sivil Toplum Buluşması” programında konuştu. FETÖ elebaşının ölümü hakkında konuşan Kurtulmuş, "İnanıyorum ki sonsuza kadar azap içinde olacak" dedi ve ekledi:

    "FETÖ kalıntılarıyla mücadele edeceğiz"

    BAKAN YERLİKAYA'DAN 'MÜCADELEYE DEVAM' MESAJI

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden bugüne kadar FETÖ'ye karşı verilen mücadeleye dair bazı bilgiler paylaşırken, bu mücadelenin süreceğini dile getirdi. Bakan Yerlikaya açıklamasında,

     

    'Milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkan, halkımızın üzerine ateş açan, FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

     

    15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ’ye yönelik;

     

    178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi.

     

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz” sözü bizim başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizdeki ana ilkemizdir.

     

    Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ’yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz!

     

    Şehitlerimize Allahtan Rahmet, Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    GÜLEN’İN “İDEAL İNSAN PROJESİ”

    Yeğen Gülen, son videosunda örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in “ideal insan portresi” olarak anlattıklarına vurgu yaptı. FETÖ’ye inananlara anlatılan “ideal insan portresi”nin aslında Fethullah Gülen’in bir “projesi” olduğunu, anlatılan bu “ideal insan portresi” içinde aralarında “hırsız, katil ve darbecilerin” de yer aldığını belirtti.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

     

    Ebuseleme Gülen, amcası Fetullah Gülen’in kendi tarafında yer almayan insanlara karşı kin beslediğini vurguladı. Fetullah Gülen’in, haksız yere Ergenekon davasında hapis yatanlar için “Onlara müstahak” dediğini belirtti.

     

    Ebuseleme Gülen, yayınladığı videolar sayesinde insanların gerçekleri görmesinden dolayı örgüte para yollamayı bıraktıklarına dikkat çekti. Yeğen Gülen, son video paylaşımında, örgüt için “hizmet” adı altında toplanan paraların, kendi gibi gerçekleri anlatmak isteyenlere susmaları için rüşvet olarak dağıtıldığını söyledi.

    CENAZESİ BU BİNADA

    FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi şu an St. Luke's Monroe Campus'te bulunuyor.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, FETÖ elebaşının ölümü ile ilgili olarak Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programında yaptığı değerlendirmede, 'Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız' ifadelerini kullandı.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    “CENAZE KAÇIRILABİLİR” KAVGASI

    Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü heyet içindeki mücadeleyi ateşe çevirdi. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

     

    Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini istiyor ancak heyetin yaşlıları Avrupa’dan geleceklerin beklenmesi taraftarı. Cevdet Türkyolu’nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler de ortaya atıldı.

     

    Örgüt içinde Fetullah Gülen’i, Said Nursi gibi bir havaya sokmak isteyenler çoğunlukta. Mezarın bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir karar var. Cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği Cevdet Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Bu şekilde mezarın güvende olacağı düşünülüyor ancak Cevdet Türkyolu’nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olması da örgütün diğer güç odaklarını endişeye sevk ediyor.

    ÖRGÜT İÇİNDE 'LİDERLİK' ÇEKİŞMESİ

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sağlık durumunun ağır seyrettiği, akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. “Uzun Cevdet” lakaplı kara kutusu olan Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Fetullah Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi adına ilaç verdiği, örgütteki dağılmayı engellemek adına daha önce çekilen videoları yeniymiş gibi yayınlandığı ortaya çıkmıştı. Hatta Cevdet Türkyolu, hem Fetullah Gülen’i hem de örgütün parasını kendine göre yönetebilmek için örgüt elebaşını Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıp, damadının evine götürmüştü.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

     

    BAKAN TUNÇ: MÜCADELE SÜRECEK

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası, 'Ülkemiz aleyhine milli güvenlik sorunu olan bu örgütle mücadele FETÖ elebaşıyla sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir' açıklamasında bulundu.

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

     

    Adalet Bakanı Tunç'un açıklaması şöyle:

     

    FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir.

     

    Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

     

    FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir.

     

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'DAN AÇIKLAMA

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin gelen bir soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğruluyor" ifadelerini kullanarak şu açıklamaları yaptı: 

     

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

     

    "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi, bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir. Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış; bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine milletlerine değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır.

    ÖRGÜTTE ÖNE ÇIKAN 4 İSİM

    CANLI | Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü Şimdi ne olacak Yerine kim geçecek İşte dakika dakika gelişmeler...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow