hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni adaydan değişimcilere tepki!

    Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni Örsan Öymen, Özgür Özel'den sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkanlık için yarışacak ikinci isim oldu. Öymen adaylığını genel merkezde açıkladı. Hem genel merkezi hem de değişim isteyen ekibi eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen, CHP genel başkanlığına aday olacağını açıkladı. Hem genel merkez yönetimini hem de değişim isteyenleri eleştirdi.

    Öymen, “Ne yazık ki partimiz statükocularla sahte değişimciler arasında sıkışıp kalmıştır. Kısır döngü söz konusu… CHP çıkmaz sokak içerisindedir. Bizim üçüncü yol açmamız gerekiyor. Bu yol Atatürk yoludur” ifadelerini kullandı.

    Hedefinde Kılıçdaroğlu’nunda olduğu Öymen, “Normalde demokratik ülkede genel başkan seçim kaybettiği zaman istifa eder demokrasinin gereğidir. 13 yılda 12 seçim kaybedip genel başkanlık görevine devam eden gelişmiş ülkede var mı? Baktım, bulamadım” sözlerini kullandı.

    Örsan Öymen ayrıca cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde partide ön seçim olmaması ve ittifak partilerine verilen 39 milletvekilliğini de eleştirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow