hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağ aldırma işlemine dikkat!

    İngiltere'den Türkiye'ye yağ aldırma operasyonu için gelen 28 yaşındaki kadın, operasyondan sonra fenalaşıp yaşamını yitirdi. Peki, yağ aldırma işlemi ne kadar tehlikeli ve bu işlem için nelere dikkat etmek gerekiyor? CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Engin Özbek'in haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'den Türkiye'ye yağ aldırma işlemi için gelen 28 yaşındaki kadın, işlemden 2 gün sonra öldü. İddiaya göre İstanbul Bahçelievler'de bir hastanede kalçasından yağ aldıran kadın, durumunun iyi olması sebebi ile aynı gün taburcu edildi. Fakat 2 gün sonra pansumana giden kadın, pansuman esnasında fenalaştı ve saatler içinde yaşamını yitirdi. Peki, yağ aldırmanın riskleri nedir ve bu işlem için nelere dikkat etmek gerekiyor?

    "HASTANIN KULLANDIĞI İLAÇLAR İYİ BİLİNMELİ"

    Plastik ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, "Diğer cerrahi işlemler gibi kendine özgü bir takım riskleri var. Dolayısıyla Liposuction işlemini düşünen bir hastada öncelikle hastanın genel durumu değerlendirilir. Genel sağlık durumu, kullandığı ilaçlar var mı, eşlik eden bir hastalığı var mı gibi bunları mutlaka öğrenmek gerekiyor" dedi. 

    "MİKTAR VE İŞLEMİN YAPILACAĞI BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ"

    Alınacak yağ miktarının hastaya uygun olmaması halinde vücutta farklı komplikasyonlar gelişebiliyor. Prof. Dr. Karacaoğlan, "Tabi ameliyatta alacağınız bölge ve alacağınız yağ miktarı çok önemli. Her hastadan istediğiniz ölçüde ve istediğiniz miktarda alma şansınız olmaz. 2-2,5 litreden sonra almaya başlarsanız ilave riskler olabilir. Ama genel durumu hastanın buna uygunsa, gençse, tüm sağlık parametreleri normalse bu limit 9-8 litreye kadar daha da çıkabilir" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağ aldırma işlemi ile beraber başka bir işlemin de yapılıyor olması riski artırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow