hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Türkiye'nin Yeni Avcısı: ANKA-3

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yeni nesil insansız savaş uçağı ANKA-3 geçtiğimiz hafta mühimmatlı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Gözler ise yerli ve milli imkanlarla üretilen bu insansız hava aracına çevrildi. Sınıfının en iyileri arasında gösterilen ANKA-3 'ün özellikleri neler? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKA-3, geçtiğimiz hafta mühimmatlı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türk havacılık uzay sanayii tarafından üretilen savaş uçağının, mühimmatlı uçuşu ise, TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

    Bugüne kadar birçok test uçuşu gerçekleştiren yerli ve milli ANKA-3, sınıfının en iyileri arasında gösteriliyor.

    Taşıma kapasitesinin yüksekliği, çok sayıdaki dahili ve harici mühimmat istasyonu ve görünürlüğü düşük tasarımıyla pek çok görevde başrolü üstlenecek yeteneğe sahip özelliğiyle dikkat çekiyor.

    ANKA-3 gövde içerisinde yer alan iki istasyonun her birinde 650 kilo, kanat iç istasyonlarının her birinde 650 kilo, dış istasyonlarının her birinde ise 100 kilo mühimmat taşıyabiliyor. Bu özelliği sayesinde, günümüzdeki insansız hava araçlarında en sık kullanılan düşük yüklü mühimmatlardan büyük mühimmatlara kadar pek çok seçeneğin entegrasyonu sağlanabilecek.

    Böylece Türk Silahlı Kuvvetlerine mühimmat kullanımında çok sayıda alternatif sunulmuş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş uçağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne keşif, gözetleme, istihbarat ve farklı hava-yer mühimmatları ile taarruzlarda büyük güç katacak.

    İnsansız hava aracı, hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme gibi görevleri de gerçekleştirebiliyor. Sinyal ve haberleşme, elektronik harp gibi bir dizi görevi de yerine getirme özelliğine sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow