hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Mavi Vatan’a yeni sondaj gemisi… Gazı denizde işleyip karaya ulaştıracak!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sakarya Gaz Sahası'ndan çıkan doğal gazı işleyerek boru hattı üzerinden karaya ulaştıracak olan yüzer eğitim gemisi filoya katıldı. Yeni sondaj gemisinin görüntülerini paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de Rize açıklarında da yeni sondaj çalışmalarının müjdesini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyada sayılı örneklerden biri olan derin deniz sondaj ve sismik arama gemi filosunda artık yüzer üretim tesisi de yer alacak. Karadeniz’de görev alacak dev tesis, Sakarya Gaz Sahası’nın faz-2 çalışmalarında doğal gazı denizde işleyecek. Boru hattı üzerinden karaya ulaştıracak.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

    58 saniyelik görüntü paylaşan Bakan Bayraktar, "Derin deniz sondaj ve sismik arama gemisi filomuza şimdi de yüzer üretim tesisimizi dahil ettik. Karadeniz’de görev alacak dev tesis Sakarya Gaz Sahası’nın Faz-2 çalışmalarında doğal gazı denizde işleyerek boru hattı üzerinden karaya ulaştıracak. Mavi vatandaki dev filomuzun yeni üyesi milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

    Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında geçtiğimiz günlerde Nijer’e yapılan çıkarma ve orada yapılan anlaşmaların detaylarını paylaştı ve “Türkiye Nijer’de 3 altın maden sahası var. Altın çıkarmak için 2025'te ilk altın üretimini gerçekleştirmek” dedi. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow